j.w.
moje nierozłączki sa obecnie na ukończeniu budowy gniazda... temperatura powietrza pomieszczenia w którym sie znajdują jest wyższa o jakieś 5-7 stopni niż ta na zewnątrz ale nigdy nie przekracza 25 st. czy jeśli ewentualnie samica zniesie jajka one sie nie zmarnują ze względu na temperaturę? w jakiej temperaturze rozmnażają sie u was te papugi?
w jakiej temperaturze nierozłaczki moga prowadzic legi?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Jak trzymałem i rozmnażałem nierozłączki ale to było w latach 80-tych, to gniazdowały i wychowywały młode o każdej porze roku. Pomieszczenie było nie ogrzewane i zimą temperatura wynosiła trochę powyżej ''0'' - woda nie zamarzała, max temperatura mogła wtedy wynosić 10 stopni . Ważne było aby ptaki nie miały przeciągu. Widziałem tez zimowe hodowle w różnych pomieszczeniach , jednak wszystkie były nie ogrzewane , ale przy każdej klatce w okolicach pojemnika z wodą była zainstalowana żarówka -promiennik. Ptaki w takich warunkach odbywały lęgi i bez problemu odchowywały młode.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455