Nierozłączki, kilka pytań ogólnych.
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Jeszcze nic
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Ciężko choć są tacy co takowe posiadają,ale radzę zrezygnować z rozell (wszystkich gatunków) jako pupila.
Bardziej sugerowałbym zakup aleksandretty obrożnej i zdecydowanie odradzam zakup na giełdzie no chyba ze jesteś stałym jej bywalcem i znasz hodowców.
Bardziej sugerowałbym zakup aleksandretty obrożnej i zdecydowanie odradzam zakup na giełdzie no chyba ze jesteś stałym jej bywalcem i znasz hodowców.
-
-
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
luki1993pies, Chyba wiesz, żę mnichy potrafią być naprawdę głośne.
Przeczytaj sobie przed kupnem http://aleksandretta.pl/forum/viewtopic.php?t=2856
Przeczytaj sobie przed kupnem http://aleksandretta.pl/forum/viewtopic.php?t=2856
-
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
luki1993pies pisze:A to oswajanie nierozłączek gdy są w parze, za pomocą trzymanej w ręku gałązki działa? Da się tak oswoić?
A jeszcze jedno jakie papugi które są trzymane w parze da się oswoić?
Jak się oswaja paugi za pmocą gałęzi?

Kup sobie rudosterki one z natury są oswojone

-
Na youtube są filmiki o nazwie oswajanie nierozłączek i tam ktoś trzyma w ręku gałązkę a nierozłączki ją obgryzają, niby przez to się oswajają ale czy to prawda?
Rudosterka droga 250zł od hodowcy.
A nimfy gdy są w parze da się oswoić?
A jak kupie papuge oswojoną to ona mnie się nie będzie bała? Czy ona jest oswojona tylko w stosunku do osoby która ją oswoiła?
Rudosterka droga 250zł od hodowcy.
A nimfy gdy są w parze da się oswoić?
A jak kupie papuge oswojoną to ona mnie się nie będzie bała? Czy ona jest oswojona tylko w stosunku do osoby która ją oswoiła?
- JC
- EKSPERT-HODOWCA
- Ptaki które hoduję: gołębie egzotyczne, papugi małe i srednie, zeberki
- Kontakt:
Rudosterki 150 zł http://ptakiegzotyczne.net/ogl/pokaz.ph ... l=Sprzedam
-
luki1993pies pisze:Mam pytanie odnośnie nierozłączek bo już kolejna osoba potwierdziła że są wredne:
-Po czym okazuje tą wredność ?
- Czy jest najgłośniejsza, jak to mi powiedział sprzedawca? czy jej głośność jest taka jak innych papug?
witam co to tego typu papug to tak sa dosyc agresywne w stosumku do innedo gatunku podczas sezonu godowego ja choduje je od 5lat i mam inne zdanie na ten temat a pozatym znienie temat jak czytam o tym ze nie udaje sie wam aby były jaja zalezone i myslicie ze cos z nimi jestnie tak po 1 odpowiednia wilgoc w gniezdzie po2 woda do zwilzania pior to podstawa nierozłaczki jak wiekszosc papug maja sezon legowy w poze deszczowej atrzimane w klatkach nie maja takiej wilgotnosci i zarodek obumiera .
A więc wyjśsniam : tak, da się oswoić parkę. ale musi ona być bardzo młoda, najlepiej ręcznie karmiona. Co do starszych, hmm, wymaga to bardzo dużej cierpliwości.
Przy okazji łączenia postów poprawiłam błędy w ostatnim zdaniu by pokazać autorowi jak się poprawnie pisze w języku polskim. Admin.
- Al
- Kontakt:
nikifor,
? jesteś polakiem ? bo bardzo trudno zrozumieć co piszesz - to czysty bełkot i zupełny brak interpunkcji