zdrowe odzywianie
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
zdrowe odzywianie
hej
chciałbym zapytać jak rozpoznać czy ptak jest odpowiednio żywiony?
Niepokoi mnie żadki kał u moich nierozłączek. Karmie je prosem, sorgo, konopiami, słonecznikiem. Niestety moje nierozłączki nie lubią warzyw.
pozdrawiam
chciałbym zapytać jak rozpoznać czy ptak jest odpowiednio żywiony?
Niepokoi mnie żadki kał u moich nierozłączek. Karmie je prosem, sorgo, konopiami, słonecznikiem. Niestety moje nierozłączki nie lubią warzyw.
pozdrawiam
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
MW, Za dużo nasion oleistych - słonecznik, konopie. Daj więcej rodzajow prosa, słonecznik tylko skiełkowany. Konopi nie kiełkujemy - ale je ogranicz.
jak nie chcą warzyw w całości to rób im sałatki owocowo-warzywne. Nie ma się co zniechęcać, jak nie bedą jadły, podajemy cały czas, aż ptaki się przekonają do nich. Podawaj rownież gałęzie wierzby, brzozy i drzew owocowych aby mogły je sobie okorować. Teraz zimą wystarczy cieńkie gałązki włożyć do wody aby za kilka dni pąki nabrzmiały - nierozłączki je bardzo lubią. Oczywiście gałązki trzymamy w cieple.
jak nie chcą warzyw w całości to rób im sałatki owocowo-warzywne. Nie ma się co zniechęcać, jak nie bedą jadły, podajemy cały czas, aż ptaki się przekonają do nich. Podawaj rownież gałęzie wierzby, brzozy i drzew owocowych aby mogły je sobie okorować. Teraz zimą wystarczy cieńkie gałązki włożyć do wody aby za kilka dni pąki nabrzmiały - nierozłączki je bardzo lubią. Oczywiście gałązki trzymamy w cieple.
- wojtek
- EKSPERT-HODOWCA
- Ptaki które hoduję: Senegalki
- Kontakt:
Al pisze:MW, Prosto, bierzesz odchody i do wet. kosztuje to kilkanaście zł. a masz pewność,że nie ma pasożytow.
Swieże odchody.
Ostatnio zmieniony sob sty 30, 2010 11:13 przez wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.
- martinii75
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta obrożna Nierozłączka czarnogłowa