Dziwne Zachowanie, Problem Genetyczny?

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
walh
Ptaki które hoduję: Ara ararauny
Ara macao
Ara chloroptera
Amazonka niebieskoczelna

Dziwne Zachowanie, Problem Genetyczny?

Post autor: walh » wt lip 30, 2013 12:13

Witam, mam pewien problem, Mam Parę rozel Rubino białolicych, para w tym roku wyprowadzila lęg, 6 mlodych, z czego 1 w budce zateptano najmniejszego, Mlode wyszly z budki... i po 2 tygodniach od wylotu zauwazyłem, że 1 młody samczyk, siedzi na dnie w klatce latac nie umie tylko skacze... skrzydla rozciaga myślałem ze złamane coś ma, ale nie, skaka chodzi po dnie, ale sie przerwaca na plecy i nie umie wrócić na nogi, niestety po 2 dniach padł, teraz z kolei 2 sztuka z młodych prawdopodobnie samiczka, to samo, Przypuszczam że może być to spowodowane pokrewienstwem rodziców tzn pary. Kupiłem je niby od znajomego hodowcy w 2 lata temu, jako młode samiec z jego hodowli bez obraczki samica na obraczce czeskiej, ale może pojawić się prawdopodobienstwo że to brat i siostra? ! bo nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny, może to być wina samca w genach? 3 sztuki rozwijaja się narazie prawidłowo...
Pytam, I proszę o rady może ktoś już się z tym zetknął.

GoldAngelo
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche

Post autor: GoldAngelo » wt lip 30, 2013 12:55

walh, nie wiem gdzie trzymasz ptaki, ale zastanowił bym się też czy przyczyną nie są upały i na przykład udar.
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.

Awatar użytkownika
walh
Ptaki które hoduję: Ara ararauny
Ara macao
Ara chloroptera
Amazonka niebieskoczelna

Post autor: walh » wt lip 30, 2013 17:11

Papugi są na dworze, w wolierze osłonięte od słońca... w zasadzie w Cieniu, 4 razy dziennie zmieniana woda, nie mam pojęcia co się dzieje. Dodam jeszcze fakt, iż papuga siedząc na ziemi w wolierze, glowe ma spuszczona w dół ale bokiem po czym wstaje tak jakby rdzen był przerwany... pierwszy raz takie coś mi się zdarzyło

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla rozelli”