Jaka płeć?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: drobna egzotyka
teraz mój problem mam samca który stroszy pióra i potrząsa ogonem i pytanie czy samiczka też się tak zachowuje wczoraj dokupiłem do swoich rozelek dwie z tego co widzę jeden to samiec ale moja samiczka ? zachowuje się jak ten samiec potrząsa ogonem stroszy piórka zaznaczę że budowa głowy jest zupełnie inna jest dużo mniejsza jak i dziób czy obie płci zachowują się tak samo podczas godów czy moja samiczka okazała się samcem?
-
- Ptaki które hoduję: Rozella Białolica
- Kontakt:
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
, Jestem nowy na tym forum, nazywam się Igor i jestem z Łodzi. Posiadam papużke Rozelle Białolicą :), ale prosze spojrzeć na jej dziwne ubarwienie(zdaję mi się, że jest zmieszana z jakąs inną), zależy mi też na informacji jakiej jest płóci.
Teraz załącze kilka zdjęć mojej papużki:

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Teraz załącze kilka zdjęć mojej papużki:

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Szanuj zwierzęta!!! To nie są przedmioty...
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Sebastian standartowy(foto nr 2) to na 100% samczyk co do czrwonej rozeli to obstawiłbym że to samiczka ale zdjęcie może mylić (może gdyby było z bliższa zrobione to więcej pewności bym miał) ale na tą chwile daję 90% pewności ze to samiczka (czerwona foto nr 1)
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty, Rozelle, Nierozłączki, Świergotki, Katarzynki, Łąkówki, Mnichy
- Kontakt:
coco39 pisze:Sebastian standartowy(foto nr 2) to na 100% samczyk co do czrwonej rozeli to obstawiłbym że to samiczka ale zdjęcie może mylić (może gdyby było z bliższa zrobione to więcej pewności bym miał) ale na tą chwile daję 90% pewności ze to samiczka (czerwona foto nr 1)
Zgadzam się w 100% z przedmówcą
- wojtek
- EKSPERT-HODOWCA
- Ptaki które hoduję: Senegalki
- Kontakt:
a tak to się robi:
http://aleksandretta.pl/forum/viewtopic ... 1a2735a17c
http://aleksandretta.pl/forum/viewtopic ... 1a2735a17c
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche