Jaka płeć?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- musiek
- Ptaki które hoduję: nimfy, aleksandretty, rozelle
Witam, czy ktoś mógłby mi pomóc z rozróżnieniem płci u moich rozell.
A więc na pierwszych zdjęciach są 3 rozelle rubino i jedna czerwona. Według mnie są to 2 samce i 2 samice ale czy mam racje oceńcie sami. Mam też "parę" królewskich i do dzisiaj uważałem że to samiec z samicą mimo że nie pałają do siebie miłością mimo że są już razem ze sobą od roku. Ale zauważyłem dzisiaj że samiec ( czerwony) dziwnie przysiada i zaczyna trząść skrzydłami na boki. Nie wiem co on wyprawia.

A więc na pierwszych zdjęciach są 3 rozelle rubino i jedna czerwona. Według mnie są to 2 samce i 2 samice ale czy mam racje oceńcie sami. Mam też "parę" królewskich i do dzisiaj uważałem że to samiec z samicą mimo że nie pałają do siebie miłością mimo że są już razem ze sobą od roku. Ale zauważyłem dzisiaj że samiec ( czerwony) dziwnie przysiada i zaczyna trząść skrzydłami na boki. Nie wiem co on wyprawia.

Stronka o mnie : http://www.papugi.xn.pl
- El.
- Ptaki które hoduję: Rozelle białolice, faliste, Świergotki Seledynowe, Nimfy, gołąbki diamentowe
Moje przypuszczenia są takie, nie sugeruj się tym aż tak bardzo.
1.Rubino (jaśniejsza) - samica
2. Rubino (ciemniejsza) - samiec
3. Rubino ( ciemniejszy) - samiec
czerwony - samiec
Królewskie:
Czerwony - samiec
Niebieski - samica
czerwony - samiec
Królewskie:
Czerwony - samiec
Niebieski - samica
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
- musiek
El. pisze:Moje przypuszczenia są takie, nie sugeruj się tym aż tak bardzo.
czerwony - samiec
Królewskie:
Czerwony - samiec
Niebieski - samica
Z tymi białolicymi dzisiaj wszystko się wyjaśniło i powiem Ci że miałeś racje. Ogólnie kupiłem pare rubino i faktycznie to para czyli samiec i samica ( mimo że nie pałają miłością do siebie ) Poźniej od znajomego czerwoną "samice". Tak mówił bo trzymał 2 sztuki 3 lata i mówił że nic z nich nie było, nawet do budy nie zaglądały, więc stwierdził że 2 samice. A że ja miałem wolnego samca z 2012 roku więc odkupiłem. A dziś gdy pojechałem dać im jeść patrze a tu czerwona włazi na tą jasną rubino, karmi ją i wogule miłość na całego ... i się okazało -3 samce i jedna samica

pozdro
- musiek
Witam, ponownie proszę o rozwianie wątpliwości co do płci. Wymieniłem u znajomego jednego z samcy rubino na samiczkę (teoretycznie) czerwony opal. Proszę o wasze sugestie.

- musiek
Witam, to ponownie ja :D mam jeszcze 2 rozelle które chciałbym się upewnić o płeć. Z tego co ma być to orange samica a niestety ten maluch niebieski cynamon to samiec. Ale zaczynają sie zachowywać jak dwa samce. Przysiadają i dziwnie skrzydłami machają.
Pozdrawiam i proszę się nie złościć to mój pierwszy rok z rozellami :)

Pozdrawiam i proszę się nie złościć to mój pierwszy rok z rozellami :)

- El.
- Ptaki które hoduję: Rozelle białolice, faliste, Świergotki Seledynowe, Nimfy, gołąbki diamentowe
musiek,
Raczej 2 samce, ten orange to 100% samiec. Ten niebieski to nie mam pewności, ale raczej także samiec :)
Raczej 2 samce, ten orange to 100% samiec. Ten niebieski to nie mam pewności, ale raczej także samiec :)
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
-
- Ptaki które hoduję: Jeszcze nic konkretnego
- Kontakt:
Proszę o pomoc w identyfikacji płci papug. Wydaje mi się że papuga po lewej to samiczka a po prawej to samiec, ale nie jestem ekspertem.

Pick it, Pack it
Fire it up, come along
And take a hit from the bong
Fire it up, come along
And take a hit from the bong