dziwne zachowanie samca chory
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: rozelle białolice ,rozelle królewskie
dziwne zachowanie samca chory
witam do wczoraj samczyk byl jeszzce bardzo zywy bez zadnych oznak choroby czy zlego samopoczucia odstawial juz spiewy i tance bo wstawilem budke.dzis wszedlem i siedzial na misce z jedzeniem i zauwazylem ze nie ucieka jak zwykle i nie spiewa nawet gdzy go zlapalem to nie skrzeczy jak siedzi ma jakby wypchniety brzuch do przodu i lekko poruszal lewym skrzydlem we wodzie zauwazylem jakby zwymiotowal jak slina ludzka przezroczysta i zauwazylem ze kupa jest jak zwykla ale woda wokol (mocz)byla biala prosze o jakas sugestie mam nadzieje ze do jutra sie cos poprawi narazie podalem rumianek za podpowiedzi bardzo dziekuje
- misia458
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Rudosterki
- Kontakt:
Odstaw wszystkie mokre pokarmy, do jedzenia tylko ziarno, do picia rumianek tak jak podajesz. Czy podawałeś papugom jakieś nowalijki, co jadły ostatnio? Nowalijki są bardzo szkodliwe dla papug, bo są na szprycowane chemią. A może np. najadała się farby ze ścian (lateksowej) ja miałam taki przypadek i objawy podobne, musiał być podany antybiotyk. Możesz poczekać jak odezwie się ktoś bardziej doświadczony, ale nie zaszkodzi jak udasz się do weta.