Jaka płeć?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Kanarki i egzotyka
Witam to i ja Poprosze o pomoc w odroznieniu płci... paputa przygarnełem w weekend w jak widac srednim stanie i chcem mu zapewnic lepsze warunki i towarzystwo.. z tego co wiem do tej pory był trzymany sam... wydaje Mi sie ze jest to samczyk bo pospiewuje czasem... ale moze ktos dostrzeze jakies charakterystyczne dla płci oznaki... prosze o opinie
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt mar 13, 2012 00:12 przez maniek, łącznie zmieniany 1 raz.
:)
-
- Ptaki które hoduję: Rozella Królewska
Witam
Mam pytanie gdyz jakis czas temu dokupiłem memu samcowi rozelli królewskiej samiczke, ma weższy dziubek jest delikatnie smuklejsza, ale zaczynam miec coraz wieksze obawy o nowy zakup gdyz strasznie skrzeczy (szczeka) i gwizdze ale inaczej niz mój samczyk. Moje pytanie jest takie czy samica rozelli królewskiej może być głośniejsza i mieć bardziej donośny skrzek od samca ???
Pozdrawiam i przepraszam za banalne pytania.
Mam pytanie gdyz jakis czas temu dokupiłem memu samcowi rozelli królewskiej samiczke, ma weższy dziubek jest delikatnie smuklejsza, ale zaczynam miec coraz wieksze obawy o nowy zakup gdyz strasznie skrzeczy (szczeka) i gwizdze ale inaczej niz mój samczyk. Moje pytanie jest takie czy samica rozelli królewskiej może być głośniejsza i mieć bardziej donośny skrzek od samca ???
Pozdrawiam i przepraszam za banalne pytania.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Penanty miałem 30 lat temu i dokładnie już nie pamiętam ale samiec powinien mieć bardziej płaską głowę , może ktoś kto ma królewskie jeszcze się odezwie.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455