Rozpoznanie płci i dobranie towarzysza

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

PRUTEK97
Ptaki które hoduję: Nimfy

Rozpoznanie płci i dobranie towarzysza

Post autor: PRUTEK97 » ndz lip 28, 2024 22:39

Posiadam papugę nimfe 3 letnią i chciałbym dobrać jej towarzysza lecz nie jestem pewny płci.Jest bardzo nieufana i do tej pory nie udało mi się jej oswoić. Z moich obserwacji sądze że to samiec.Myślałem nad kupnem falistej papużki lecz niejestem pewien czy to do końca dobry pomysł.Mogłbym kupić również papużkę tego samego gatunku lecz nie chciał bym dopuścić je do rozmnażania . Czy ktoś mógłby mi doradzić jak odsamotnić mojego papuga zaznaczę że mam do dyspozycji dwie duże domowe woliery z możliwością grodzenia. I może ma ktoś jakiś złoty środek jak zyskać zaufanie mojego podopiecznego. ;-)
Załączniki
Snapchat-117384173.jpg

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » pn lip 29, 2024 15:14

gdy jest samcem to od dawna melodyjnie pogwizduje, po wygladzie płci nie okreslisz, na pewno nie powinno do nimfa dołaczac falistej, zupelnie inne zachowania, zupelnie inny jezyk, kup nimfe tej samej plci to młodych nie bedzie

PRUTEK97
Ptaki które hoduję: Nimfy

Post autor: PRUTEK97 » pn lip 29, 2024 16:27

Po cichutku troszkę świergota lecz w większości czasu wydaje bardzo głośne piskliwe dzięki jak by krzyczała.Nie przeszkadza gdyby na przykład były dwa samce w jednej klatce. Nie będą walczyły ze sobą?

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » wt lip 30, 2024 16:34

dwa samce tez sie dogadaja

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące nimf”