Moje tygodniowe Nimfy
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Moje tygodniowe Nimfy
Witam pisze bo jedna z nimf które tydzień temu przywiozłem do domu zaczęła siedzieć wieczorem na samej górze siatki od klatki trzymając się dziobem jest to normalne myślałem ze może tak sypia ale wole się zapytać za to 2 którą wziąłem razem z nią normalnie sobie siedzi na patyku i jeszcze jedno bo papużka była łysa na szyi jak ją brałem hodowca stwierdził ze odpowiedni czas zeby wziąść ze juz sama je i prawda je sama pije sama ale kiedy te pióra na szyji będą eleganckie
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
daj jej tam zerdz, widocznie lubi to miejsce, ma lyse na szyi czy na głowie pod czubkiem ??jeżeli ma lysiny na szyi to znaczy, że inny ptak ja wyskubal, piora odrosna za jakis czas
Faktycznie nw zauważyłem ze ta druga ja podskubuje z czym to zwiazanie ustala hierarchie czy o co chodzi a łyse ma na karku jeśli u papug mozna to tak nazwac
Moja znajoma, która nie jednego ptaka hodowała, ma jedną teorię. Ptaki się skubią wzajemnie lub samodzielnie, kiedy mają stres. Może jakieś warunki się zmieniły?