Problem z nóżkami

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Misska
Ptaki które hoduję: Nimfa

Problem z nóżkami

Post autor: Misska » ndz kwie 17, 2022 19:35

Witam, proszę o pomoc. Moja nimfa od kilku dni ma problem z nóżkami tzn ciągle je dziobie tak że ma już małe ranki które ciągle narusza dziobaniem, dużo nimi rusza przez co nie moze ustać w miejscu, wydaje mi się że albo go swędzą albo bolą. Nie ma tak cały czas, są momenty jakby o tym zapominal albo jakby mu to nie przeszkadzało ale za jak czas znowu zaczyna je dziobać. Wydaje mi sie też ze częściej jest ospały i robi sobie krótkie drzemki. Nic w klatce nie było zmieniane, cały czas ma te same naturalne żerdzie, je to samo. Co to może być? Martwię się i nie wiem jak mu pomóc 😔 załączam zdjęcie ranek i dodam że ma identyczne na obu nóżkach i tylko w tym miejscu. Z góry dziekuje za pomoc
Załączniki
IMG-20220417-WA0030.jpg

marcin19800
Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe

Post autor: marcin19800 » ndz kwie 17, 2022 20:02

może ma świerzbowca lub inne pasożyty? tu masz strone po angielsku poczytaj o tym: www.birdsupplies.com/blogs/news/1410505 ... g-its-feet

Misska
Ptaki które hoduję: Nimfa

Post autor: Misska » śr kwie 20, 2022 21:29

Dzięki wielkie za artykuł, z tego co widzę jest dużo opcji dlatego nie będę ryzykować z samodzielnym leczeniem i pójdę z nim do weterynarza

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące nimf”