dzika i ręcznie karmiona

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

barlu
Ptaki które hoduję: Nimfa

dzika i ręcznie karmiona

Post autor: barlu » śr kwie 22, 2015 21:02

Witam, chciałam się zapytać bo już nie wiem co robić. Otóż mam nimfę samiczkę u mnie jest 7 miesięcy, zakupiona w sklepie (w którym podano wiek na około 3 miesiące). Niestety nie udało mi się jej oswoić (jedynie jak wyjdzie z klatki mogę ją wziąć na patyk) myślę że to z braku mojego doświadczenia (wcześniej miałam tylko parę falistych, które jak wzięłam były dorosłe i nie próbowałam ich z tego względu oswajać). A chciałabym mieć oswojone papugi więc pomyślałam że jak kupię ręcznie karmioną nimfę to ta chociaż trochę się oswoi. Jednak wyczytałam po różnych forach że ta moja jest już za "stara" na oswojenie, a jak połączę z tą ręcznie wykarmioną to po pewnym czasie obie będą "dzikie". Wiem że trzymanie papug pojedynczo nie jest dla nich najlepiej nawet jak się ma dużo czasu, dlatego chciałam dokupić druga, ale teraz się zastanawiam czy tą moją oddać do hodowli, a tej wykarmionej po pewnym czasie kupić drugą wykarmioną czy jednak jest szansa na to że mogę zostawić swoją nimfkę.Może ktoś z Was miał podobną sytuację i jednak było odwrotnie, zależy mi na tym żebym mogła pogłaskać, pobawić się z papugami, mieć z nimi kontakt nie tylko przy obrządzaniu klatki i nie tylko móc je obserwować. Proszę o odpowiedź tylko jeżeli ktoś miał podobną sytuację i jak ona się skończyła

barlu
Ptaki które hoduję: Nimfa

Post autor: barlu » czw kwie 23, 2015 12:36

Post nie aktualny. Po przeczytaniu kliku innych postów stwierdziłam że zostawię swoją dzikuskę i połączę z nową, a może tak jak niektórzy piszą przy większej cierpliwości to może chociaż trochę mniej się będzie bała.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące nimf”