Kalkulator dziedziczenia mutacji.
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Greckzeth
- Ptaki które hoduję: Zeberki,Kanarki.(w przyszłośći papugi)
- Kontakt:
Kalkulator dziedziczenia mutacji.
Witam.
Korzysta/orientuje się ktoś czy w internecie jest jakiś kalkulator do obliczania mutacji nimf(wpisuje się mutacje rodziców i pokazuje się możliwa mutacja u młodych).Coś na kształt tego kalkulatora dla zeberek http://zebrafinch.info/colours/genex.asp .Każdy pewnie wiele razy przed kupnem nimf się zastanawia jakie mogą wyjść młode,lub chce uzyskać pewne młode a nie ma pojęcia co z danej pary wyjść może.Szukałem ale nie znalazłem nic ciekawego.
Korzysta/orientuje się ktoś czy w internecie jest jakiś kalkulator do obliczania mutacji nimf(wpisuje się mutacje rodziców i pokazuje się możliwa mutacja u młodych).Coś na kształt tego kalkulatora dla zeberek http://zebrafinch.info/colours/genex.asp .Każdy pewnie wiele razy przed kupnem nimf się zastanawia jakie mogą wyjść młode,lub chce uzyskać pewne młode a nie ma pojęcia co z danej pary wyjść może.Szukałem ale nie znalazłem nic ciekawego.
"Ze wszystkich zwierząt jeden człowiek umie się śmiać, choć on właśnie ma najmniej powodów."
- Greckzeth
- Kontakt:
Dzięki
Wiem,wiem,lepiej znać mutacje rodziców no ale akurat nie mam możliwości znać
Tylko nie wiem gdzie tam jest lutino i gdzie albino mutacje.Szeka widze i białogłową też.A na tych czterech mi zależy.
Ogólnie średnio ogarniam ten kalkulator.

Wiem,wiem,lepiej znać mutacje rodziców no ale akurat nie mam możliwości znać

Tylko nie wiem gdzie tam jest lutino i gdzie albino mutacje.Szeka widze i białogłową też.A na tych czterech mi zależy.
Ogólnie średnio ogarniam ten kalkulator.
"Ze wszystkich zwierząt jeden człowiek umie się śmiać, choć on właśnie ma najmniej powodów."
- Greckzeth
- Kontakt:
Niektórzy hodują latami np. zebry a mutacji nie znają i dogadać sie czasem nie da z niektórymi hodowcami.A co do mutacji to nigdy nie czytałem o mutacjach jakoś profesjonalnie,co najwyżej na stronie cockatiela a tam nie widziałem skrótów ino czy niebieskie ino.Kompletnie zielony raczej nie jestem ale tak jak ty to się nie znam,fakt.
- Greckzeth
- Kontakt:
Jak znajdę jakąś stronkę z informacjami o profesjonalnym nazewnictwie mutacji nimf to na pewno poczytam,nie lubię czegoś nie wiedzieć :P
W sumie to bez sensu sprawdzać co wyjdzie z danej pary nimf skoro nie zna się rodziców,dziadków tych nimf.Zawsze nimfy czymś zaskoczą,raz z parki standard samica i samiec też,wychodziły młode lutino,także nie ma co sprawdzać w moim przypadku,szkoda.
Połączyłam oba posty
W sumie to bez sensu sprawdzać co wyjdzie z danej pary nimf skoro nie zna się rodziców,dziadków tych nimf.Zawsze nimfy czymś zaskoczą,raz z parki standard samica i samiec też,wychodziły młode lutino,także nie ma co sprawdzać w moim przypadku,szkoda.
Połączyłam oba posty
Ostatnio zmieniony śr sty 25, 2012 05:27 przez Greckzeth, łącznie zmieniany 1 raz.
- pirat59
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Chińskia, Kozy, Nimfy, Faliste, Barabandy, Rozelle
- Kontakt:
Zeby nie zaczynac tematu nowego, tez poprosze o pomoc w rozwianiu watpliwosci mam pare samiec szek perlowy samica standart szpalt na szek. Jakich maluchow moge sie spodziewac???