Zakup drugiej papugi
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
Emil97 pisze:..... A co jeśli one same sie dobiora w pary jak beda w jednej klatce?
A o tym co może się stać, to przeczytaj uważnie temat (3 strony) i obejrzyj zdjęcia http://aleksandretta.pl/forum/viewtopic ... ie&start=0
Co prawda temat z powyższego linka jest o papużkach falistych ale problem dotyczy wszystkich gatunków papug - nimf również

- Emil97
- Ptaki które hoduję: nimfa
- Kontakt:
No dobrze wypuszczam moja papuge , ona sobie polata pozniej wroci do klatki na jedzenie, a ja chcialbym aby moc ja poglasakc albo zeby mi siadala na ramienieu luib rece, co mialbym zrobic zeby tak bylo, poczekac az sie oswoi do konca, bo jak podstawiam reke pod nia to zaczyna mnie dziobac nie tak mocno ale widac ze nie chce to wtedy przerywam i probuje za pare godzin ale nic na razie nie skutkuje, czy to kwestia czasu czy cos innego?
Pozdrawiam
-
- -#moderator
To że ktoś ma papugę prze krótki czas nie oznacza, że nie posiada wiedzy teoretycznej. No i w tym przypadku ma rację-papuga musi Ci zaufać. Tak jak sam napisałeś to w pytającym poście-to kwestia czasu. Papuga dziobe wszystko zanim na to wejdzie, bo traktuje to jak gałąź i sprawdza jej stabilność. Natomiast Twoja papuga może się Ciebie bać-nic na chama.Emil97 pisze:A ty skąd wiesz jak jeszcze nawet papugi nie wypuszczales , a masz ja dopiero 2 tygodnie
To że Piotr jeszcze nie wypuszczał papugi nie świadczy o tym negatywnie-dlaczego? Bo wiele źródeł podaje właśnie 2 tygodnie jako czas w którym papuga może zdążyć dobrze zapoznać się z otoczeniem.
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
- Emil97
- Kontakt:
Ale to nie o to chodzi , to jest mój brat cioteczny :D
Wiem ze mialem nie robic dwuch postow obok siebie ale poloczyc nie umiem wiec sorki. Ostatnio mój nimfolek je bardzo duzo galązek brzozy a jak podejde do klatki z taka galazka to odrazu podchodzi, czy to dobrze ze je lubi czy zle bo jak ja kupowalem to hodowca powiedzial mi zebym jemu wlasnie takie podawal , ale chcialem sie upewnic czy to napewno dobrze ? :D
Wiem ze mialem nie robic dwuch postow obok siebie ale poloczyc nie umiem wiec sorki. Ostatnio mój nimfolek je bardzo duzo galązek brzozy a jak podejde do klatki z taka galazka to odrazu podchodzi, czy to dobrze ze je lubi czy zle bo jak ja kupowalem to hodowca powiedzial mi zebym jemu wlasnie takie podawal , ale chcialem sie upewnic czy to napewno dobrze ? :D
Ostatnio zmieniony wt mar 08, 2011 20:31 przez Emil97, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
-
- -#moderator
-
- -#moderator
- Emil97
- Kontakt:
A można by zrobić tak że poprzestawiam wszystkie elementy wewnątrz klatki i wpuszcze do niej nowa papuge wraz z ta co teraz mam?Podobno wtedy papuga nie moze bronic wlasnego miejsca bo ma wrazenie ze znajduje sie w nowej klatce a mozna przy tym zaoszczedzic około 100zł? A wiec mozna tak zrobić czy nie?
Pozdrawiam
-
- -#moderator
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Jednak robiąc zmiany w wyposażeniu i ustawieniu przedmiotów w innym układzie zawsze zrobi w pewnym stopniu staremu mieszkańcowi klatki trochę ''wody z mózgu'' Więc śmiało można tak postąpić.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
-
- -#moderator