okres lęgowy
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- AleksandraU
- Ptaki które hoduję: Nimfy
okres lęgowy
Witam, zaczoł się okres lęgowy a mój samczyk zaczoł zalecać się do samiczki. Co będzie jeżeli ta zniesie jajko? co z nim robić? 

pozdrawiam 

Jeśli nie chcesz młodych to gdy zniesie jajka energicznie nimi potrzasnij wtedy nic się z nich nie wykluje. Jak jej zabierzesz i nie oddasz może znieść więcej.
- AleksandraU
- AleksandraU
a jaka to ma być dieta?

pozdrawiam 

- AleksandraU
a jaka to ma być dieta?

pozdrawiam 

- AleksandraU
Witam, moze nie ten temat, ale prosze przeniesc do innego jesli to nie ten.
Mam pytanie. Mam rozne papugi , m.in. parke nimf. Samczyk jest standard białogłowy a samiczka lutino. W pierwszym lęgu mimo odpowiedniego karmienia, grzania przez nie jajeczek, spokoju, duzej klatki i budki (budka 25x25x30 cm). (-nie sa to legi nagłe tylko ptaki sa przygotowane)-. Wszystkie cztery jajka ktore samiczka zniosla byly zalezone, ale 3 obómarły. Z jakiego to moze byc powodu? Jeden sie ladnie odchował. Teraz po jakims czasie i przerwie na regeneracje maja 5 jajek, jedno obómarło a jedno było chyba niezalezone.
Dzisiaj sie wyklul puerwszy maluch. Ma puszek żółty, a oczy czarne. Jaka to moze być mutacja?
Dodam, że rodzice samiczki: samiec szek perłowy (żólta nimfa z dwoma pasami czarnych pior na plecach a samica lutino.
Mam pytanie. Mam rozne papugi , m.in. parke nimf. Samczyk jest standard białogłowy a samiczka lutino. W pierwszym lęgu mimo odpowiedniego karmienia, grzania przez nie jajeczek, spokoju, duzej klatki i budki (budka 25x25x30 cm). (-nie sa to legi nagłe tylko ptaki sa przygotowane)-. Wszystkie cztery jajka ktore samiczka zniosla byly zalezone, ale 3 obómarły. Z jakiego to moze byc powodu? Jeden sie ladnie odchował. Teraz po jakims czasie i przerwie na regeneracje maja 5 jajek, jedno obómarło a jedno było chyba niezalezone.
Dzisiaj sie wyklul puerwszy maluch. Ma puszek żółty, a oczy czarne. Jaka to moze być mutacja?
Dodam, że rodzice samiczki: samiec szek perłowy (żólta nimfa z dwoma pasami czarnych pior na plecach a samica lutino.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
nie wiadomo jakiej mutacji bedzie - na pewno nie lutino, albo albino, na pewno nie białogłowy,bedzie zwyka nimfa ale jakiej mutacji- tego nie waidomo, moze byc zwykly szary, perlowy, lub szek
to ze zarodki zamieraja- tak bywa, nie z kazdego zalezonego bedzie pisklak,
to ze zarodki zamieraja- tak bywa, nie z kazdego zalezonego bedzie pisklak,