Ręczne karmienie
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Nimfa , rozella królewska, rozella białolica, mnicha nizinna, rudosterka zielonica, nierozłączka czerwonoczelna
Ręczne karmienie
Witam, dziś rano padła mi 5 letnia samiczka nimfy. Wysiadywała 7 jajek gdy je zabierałem do inkubatora były jeszcze ciepłe. Mam pytanie do bardziej doświadczonych hodowców czy jest możliwe wychować młode od 1 doby życia? Mam doświadczenie w ręcznym karmieniu ,bo w poprzednich latach zdarzyło mi się się dokarmiać młode mnichy i Rozelle. Tamte młode były jednak w wieku około 2 tygodnii. Karmiłem je nutribird a19 i od 3 roku tygodnia dodawałem do tego zmielone ziarno i pokarm jajeczny. Czy jednodniowej papudze wystarczy samo nutribird czy coś dodać jeszcze do tego? ( Nie mam możliwości podrzucenia pod inne pary,bo skończyły lęgi i odpoczywają przed nowym sezonem)
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
Ja man papugę i jej hodowca mówił, że jego żona zaraz po wykluciu je karmi. Ale tak jak mówię że słyszenia to wiem, a sam nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
bez cieplarki ani rusz, bo wymagaja temp, ok 40 stopni, karma moze byc, karmisz w dzień i w nocy co 2 godziny,