Dziwne zachowanie nimfy i dziwne dzwieki
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Jeszcze aleksandretta obrożna
Dziwne zachowanie nimfy i dziwne dzwieki
Witam od prawie miesiąca mam młoda papugę nimfę.
Na początku papuga była wystraszona a jak się wkladalo rękę do klatki to syczala i się bujała na boki, z czasem było coraz lepiej.
Od kilku dni papuga wydaje dziwne odgłosy jak kogoś widzi, takie tru uuu jakby, jak się włoży palca przez klatkę to podchodzi i podstawia głowę do drapania.
Raz jak włożyłem rękę do środka to delikatnie ja obgryzala pi czym weszła na nią i zaczęła się łasicy jakby.
O co jej chodzi. ?
Na początku papuga była wystraszona a jak się wkladalo rękę do klatki to syczala i się bujała na boki, z czasem było coraz lepiej.
Od kilku dni papuga wydaje dziwne odgłosy jak kogoś widzi, takie tru uuu jakby, jak się włoży palca przez klatkę to podchodzi i podstawia głowę do drapania.
Raz jak włożyłem rękę do środka to delikatnie ja obgryzala pi czym weszła na nią i zaczęła się łasicy jakby.
O co jej chodzi. ?
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
Zaczęły działać hormony i chce partnera. Glaskaj tylko po głowie. Samotna samiczka też może znieść jajko. Utrzymuj zdrową dietę
-
- Ptaki które hoduję: Jeszcze aleksandretta obrożna
Rozumiem. Czyli z tego wynika ze nie jest młoda. Sprzedawca zapewniał mnie że papuga wyszła z gniazda ok 3 tyg wcześniej w tedy co ja kupowałem. I z tego wynika ze to samica bo też nie wiedziałem jakiej jest płci.
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
-
- Ptaki które hoduję: Nimfy
Witam serdecznie czy wydawanie takich dźwięków pasuje do samicy ? Proszę o radę https://youtube.com/shorts/1vPk1eR0ec4?feature=share
Dzień dobry,zwracam się z pytaniem,moją nimfa zaczęła składać jajka, obecnie na dwa,moje pytanie dotyczy jej zachowania ponieważ cały czas atakuje samca, nie pozwala mu wejść do budki,czy to jest normalne zachowanie samicy? Czy powinnam samca odizolować?
- AleksandraU
- Ptaki które hoduję: Nimfy
Krzysztof87 pisze: ↑czw sty 06, 2022 14:55Witam serdecznie czy wydawanie takich dźwięków pasuje do samicy ? Proszę o radę https://youtube.com/shorts/1vPk1eR0ec4?feature=share
[/quot
moja papuga tez wydaje takie odgłosy.
pozdrawiam 

- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
zostaw, czasami tak samiczka sie zachowuje, jak oddzielisz samca to- nastepne jajka beda niezapłodnione a wysiadywanie to sprawa obojga rodziców,
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
w jakim wiEKU jest nimfa /Krzysztof87 pisze: ↑czw sty 06, 2022 14:55Witam serdecznie czy wydawanie takich dźwięków pasuje do samicy ? Proszę o radę https://youtube.com/shorts/1vPk1eR0ec4?feature=share