Proszę o pomoc
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Papugi nimfy i papugi faliste
Proszę o pomoc

-
- Ptaki które hoduję: Papugi nimfy i papugi faliste
Postanowiłam nie zwracać na nią uwagi... Wooow no tego się nie spodziewałam. Na początku latała po pokoju ale potem zobaczyła że nie zwracam na nią uwagi nic nie mówię nie patrzę na nią (chyba coś jest nie tak ) i postanowiła podlecieć bliżej tak sama z siebie. Chodziła przy mnie i w końcu weszła mi na nogę i chodziła po niej potem weszła na brzuch a w końcu na rękę. Szczerze nie spodziewałam się że to zadziała. Przed chwilą mój papug siedział mi na ramieniu i się mył teraz właśnie gryzie pudełko hah. zapomniałam dodać że zawsze podchodziłam do papużki i podstawialam jej rękę a ona uciekala
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
ręczne karmienie nie gwarantuje tego ze ptak jest oswojony, samo rk. nie oswaja, jezeli kontat ptak ma z człowiekiem tylko w czasie jedzernia to masz potem recznie karmionego dzikusa, ptak musi miec kontak z człowiekiem po karmieniu , musi byc socjalizacja, wspolne zabawy, dotyk, głaskanie, czlowiek musi mu sie dobrze kojarzyc