smutna nimfa w nowym domu
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
smutna nimfa w nowym domu
witam
trzy dni temu nabyłem roczną nimfę
ptak ciągle siedzi w jednym miejscu w klatce na drążku nic prawie się nie odzywając
dużo je i pije
wcześniej latała w wolierze z falistymi i zeberkami
czy może tak zachowywać się ze strachu czy coś jej może dolega??
trzy dni temu nabyłem roczną nimfę
ptak ciągle siedzi w jednym miejscu w klatce na drążku nic prawie się nie odzywając
dużo je i pije
wcześniej latała w wolierze z falistymi i zeberkami
czy może tak zachowywać się ze strachu czy coś jej może dolega??
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Ptak jest w stresie ale pije i je, to dobry znak. Papuga z woliery gdzie miała towarzystwo innych ptaków trafiła do nowego otoczenia więc nie masz się co martwić . Musisz dać papudze kilka dni na zapoznanie się z Tobą i nowym otoczeniem.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
minęły dwa dni
paputek nadal jest niemrawy, nie wydaje żadnych dżwięków i ciągle siedzi w jednym miejscu
dzisiaj otworzyłem klatkę to wyszedł z klatki i siedzi na niej
je i pije normalnie
jak długo może potrwać nim zaakceptuje nowe otoczenie??
paputek nadal jest niemrawy, nie wydaje żadnych dżwięków i ciągle siedzi w jednym miejscu
dzisiaj otworzyłem klatkę to wyszedł z klatki i siedzi na niej
je i pije normalnie
jak długo może potrwać nim zaakceptuje nowe otoczenie??
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Czasem takie zachowanie ptaka może trwać nawet i tydzień. Jeżeli po tygodniu mu nie przejdzie to należy się martwić . Takie zachowanie ptaka może być też spowodowane jakąś chorobą i wtedy należy jak najszybciej udać się do weta. Poczytaj to viewtopic.php?f=106&t=12&view=unread#unread może Ci to pomoże w rozwiązaniu problemu. Jednak nie twierdzę że kupiłeś chorą papugę.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- Boguśka
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
Samotna nimfa raczej jest spokojna i jak nie słyszy głosu innych ptaków np. za oknem ,nie jest wystraszona i jest samiczką to raczej większość czasu tak się zachowuje.Daj jej świeże gałązki do obdziobywania,możesz z nich zrobić huśtawkę i po paru dniach powinna się trochę rozruszać.Mów do niej dużo, spędzaj z nią czas który jesteś w domu i obserwuj.Zawsze możesz pomyśleć o towarzystwie drugiej nimfy.
dzięki WOJTEKZ za link do lektury
obserwowałem dobrze nimfę i nie zauważyłem żadnych objawów z tych opisywanych w art.
więc nie wiem co jej jest
na moje oko wygląda na wystraszonego ptaka
obserwowałem dobrze nimfę i nie zauważyłem żadnych objawów z tych opisywanych w art.
więc nie wiem co jej jest
na moje oko wygląda na wystraszonego ptaka
wczoraj w końcu paputek zaczął śpiewać
nadaje jak nakręcony siedząc w wejściu do klatki
więc chyba się już trochę wyluzował
nadaje jak nakręcony siedząc w wejściu do klatki
więc chyba się już trochę wyluzował