Nimfa wyskubana

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Stefan
Ptaki które hoduję: Nimfa

Nimfa wyskubana

Post autor: Stefan » wt mar 22, 2011 13:42

Witam wszystkich mam od 2 lat Nimfe samca oraz problem od 7 miesiecy mój papug zaczoł poczynac sobie ze swoimi piórami, tzn na początku ich nie skubał tylko może to dziwne okreslenie ale je mechacił, tapirował jak kobieta włosy:) a teraz na piersi je wyskubuje..Czytałem troche na forach i wprowadziłem troche zmian ale nie pomogło, a dokładniej dokupiłem zabawki,sztuczna papuge,lusterka,oraz przestawiłem klatke aby był bliżej i częściej otwarta jednak efektu to nie przyniosło:( podobno mozna spróbowac z kołnierzem ale nie mam pojecia gdzie można go nabyc albo jak zrobić..jesli jest to na tle genetycznym lub nierwowym to może go oddać do zoo??? woliera inne nimfy może tam bedzie szcześliwy...mieszkam w wynajmowyanym mieszkaniu i nie moge pozwolic sobie na druga papuge...Pomocy.

PS: Może jest ktoś z Warszawy kto ma większą hodowle Nimf bądż paug???

Awatar użytkownika
zby60
Ptaki które hoduję: kiedyś hodowałem nimfy
Kontakt:

Post autor: zby60 » wt mar 22, 2011 20:12

Najlepiej zrobisz jak go wydasz. Lusterko i sztuczna papuga może tylko pogłębić frustrację. Ewentualnie spróbuj go spryskiwać wodą i stwórz mu warunki do kąpieli.

Stefan

Post autor: Stefan » wt mar 22, 2011 20:29

Ma basenik z woda ale tam nie wchodz:( aczkolwiek zaczne go lekko spryskiwac wodą zobaczymy może to coś da...

Stefan

Post autor: Stefan » śr mar 23, 2011 11:29

Może jest ktoś z Warszawy kto ma większą hodowle Nimf,papug???
Proszę o pozostawienie kontaktu np: e-mail.

iza7825
Ptaki które hoduję: nimfa
Kontakt:

Post autor: iza7825 » wt kwie 17, 2012 11:04

Witam podpinam się pod temat a mianowicie jestem posiadaczką 5 nimf i mam
problem z jedną samiczką traci piórka pod dziubkiem na szyji i jest w tym miejcu
łyse :-( , nie zauwazyłam aby była skubana przez króregoś z towarzyszów dlatego sadze że jej wylatują proszę poradzcie co z tym robić reszta ptaszorów jest ok

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące nimf”