Zakup drugiej papugi
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Emil97
- Ptaki które hoduję: nimfa
- Kontakt:
kiedy dokupić drugą nimfę?
Witam, o tuż jakies 4 dni temu zakupiłem samca nimfy. Chciałbym zapytać kiedy miałbym dokupić samice dla niego, zeby mial towarzystwo jak mnie nie bedzie , no i oczywiscie zeby miec mlode papuzki
. Prosze o odpowiedz i z góry dziękuje.

Pozdrawiam
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
-
- Ptaki które hoduję: Kanarki, Aleksandretty, Nimfy, Faliste
- Kontakt:
Moim zdaniem czy ptak je z ręki czy sie jej boi nie powinno mieć znaczenia.
Trzymając ptaka w małej klatce (bo bądzmy szczerzy 3/4 ludzi ma w bardzo małych klatkach) katujemy i jego zdrowie i psychike...
Moim skromnym zdaniem czy ptak oswojony czy nie to i tak latać musi wiec sugerowanie sie czy je z reki nie ma zadnego znaczenia... po kupnie z tydzien poczekac na oswojenie z otoczeniem i sru:P
Trzymając ptaka w małej klatce (bo bądzmy szczerzy 3/4 ludzi ma w bardzo małych klatkach) katujemy i jego zdrowie i psychike...
Moim skromnym zdaniem czy ptak oswojony czy nie to i tak latać musi wiec sugerowanie sie czy je z reki nie ma zadnego znaczenia... po kupnie z tydzien poczekac na oswojenie z otoczeniem i sru:P
------------------------------------------------
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
-
- -#moderator
http://www.hodowlapapug.pl/?co=shop&act=show&id=325 tutaj masz budkę dla nimf i ogólnie średnich papug. Wymiary są tam podane.
Ale jak dla mnie powinieneś z budką poczekać.
Ale jak dla mnie powinieneś z budką poczekać.
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
-
- Ptaki które hoduję: mewki japońskie
Mimo mojego niewielkiego doświadczenia pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że ptaki, które wolno latają po mieszkaniu łatwiej się oswajają, niż te które siedzą w klatce niby to czekając na to swoje oswojenie. Na pewno musi kilka dni upłynąć od zasiedlenia ptaszka w nowym miejscu ale nie dłużej. Taki ptaszek sobie polata, przysiądzie w odpowiedniej odległości i na odpowiedniej wysokości
popatrzy na człowieka, poobserwuje i prędzej lub później jest coraz to człowieka bliżej i to z własnej i nieprzymuszonej woli:-)

-
- Ptaki które hoduję: Kanarki, Aleksandretty, Nimfy, Faliste
- Kontakt:
Jak wyjdzie Ci z klatki to nie masz co liczyć że tego samego dnia wróci do klatki:D
Lepiej rób to w piątek i szykuj się na noc z ptakiem:) Zgłodnieje to może rano pójdzie do klatki;p
Ja w przypadku chyba juz 7 nimf zawsze mialem tak samo, że żadna pierwszego dnia do klatki nie wróciła:)
Powodzenia
Lepiej rób to w piątek i szykuj się na noc z ptakiem:) Zgłodnieje to może rano pójdzie do klatki;p
Ja w przypadku chyba juz 7 nimf zawsze mialem tak samo, że żadna pierwszego dnia do klatki nie wróciła:)
Powodzenia
------------------------------------------------
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Emil97
- Ptaki które hoduję: nimfa
- Kontakt:
mam nadzieje ze umnie bedzie inaczej :D
minelo juz 6 dni odkad mam moja nimfe czy dobrym pomyslem bylo by wypuscic ja jutro na pierwszy lot ?
Połączyłam oba posty,
minelo juz 6 dni odkad mam moja nimfe czy dobrym pomyslem bylo by wypuscic ja jutro na pierwszy lot ?
Połączyłam oba posty,
Ostatnio zmieniony czw mar 03, 2011 19:01 przez Emil97, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
-
- -#moderator
-
- -#moderator
Kolejnego dnia. I tak co dziennie.
Nie łap papugi, nie chce wejść to ją przeczekaj, w końcu zgłodnieje i wejdzie. Nie wiem gdzie to przeczytałeś ale to kompletna bzdura(jak dla mnie). Papugi są dość inteligentne żeby to zapamiętać(inaczej tego samego słowa ciągle musiałyby się uczyć na nowo-jeśli akurat mają talent oczywiście do mówienia).

Nie łap papugi, nie chce wejść to ją przeczekaj, w końcu zgłodnieje i wejdzie. Nie wiem gdzie to przeczytałeś ale to kompletna bzdura(jak dla mnie). Papugi są dość inteligentne żeby to zapamiętać(inaczej tego samego słowa ciągle musiałyby się uczyć na nowo-jeśli akurat mają talent oczywiście do mówienia).
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
-
- -#moderator