Nimfa
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
-
- Ptaki które hoduję: Nimfa
A jak nie bedzie chciała wleciec do środka na noc ? To zostawic i czekac az sama wleci ? Mam juz dluzej jak tydzien wypuscilem i siedzi nie wlatuje. Ale jak mialem faliste to sie przespała w nocy w innym miejscu i rano wrocila do klatki. Tak zrobic z moja Nimfa ?
Mam tylko 1 NIMFE. Samca :)
Połączyłam oba posty
Mam tylko 1 NIMFE. Samca :)
Połączyłam oba posty
Ostatnio zmieniony pn wrz 20, 2010 05:57 przez wesoly9, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
-
No i juz moja nimfa sama wleciala dzis do klatki ( heh siedziała noc po za ale juz wleciała jak wyszedlem z pokoiku ) :))... A wiec następna sprawa :))... Kupiłem jej tak jak kolezanka mówiła proso senegalskie. I hmm przykładam troszeczkę jej tam w klatce i ona sie troszke boi. Wiec rozumiem, że mam jej to zawiesić tak ? W klace tam gdzie na pojemniczek jedzenia i czekać aż sie sama tym zainteresuje ??
-
Nie własnei jak dałem przy jedzeniu to normalnie je :) hehe przecodziła sobie tak pod tym ... moze boi si ejak ja jej daje pewnie czasu potrzebuje... Jest przy jedzeniu :) i zaczyna dopiero jeść właśnie jak pisze :) to je :)) hehe pierwszy raz ;) a stało przy jedzeniu :)) no zobaczymy tak po 2 dniach jak bedzie jesc to postaram sie dac z ręki :)
-
Ucząc papuge mówić czy co kolwiek to trzeba oczywiście do niej mówić tak ? I cały czas 1 słowo ;) ? Bo np. Gwizdałem sobie w domu moja mama tata brat :) i teraz moja Nimfa pogwizduje sobie czasami ;)) ... Heh jakie to fajne wrazenie ;) takie dziwne wnet ;) heh ... To uczyć mówić to tak samo ? Cały czas jedno słowo ?
-
Witam ponownie... Dzis zauważyłem coś dziwnego u mojej papugi ... ? Wszedłem do domu i zobaczyłem na suficie taka muske krwi... Oraz tam gdzie zawsze sobie siada kilka kropelek na podłodze. Ale małych... Papuga oczywiście nie chce mi usiąść na ręke i sie mnie niestety boi bo tak było by łatwiej gdyby mogła usiąść i by sie nie bała. Nimfa jest wypuszczana z klatki co dzinnie ma otwarta klatke i wylatuje kiedy chce. Czy to dobrze ? ... No włąsnie i na temat tej rany ... Skoro sie mnie boi i nie moge dokładnie zobaczyc co to jest. Ale wydaje mi sie ze jest to skrzydło bo jakąś plamkę tam widze. I czy mam udać sie do weterynarza czy do hodowcy od ktorego ją kupiłem... Czekam na odpowiedz 

- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Znając weterynarzy to na pewno przepisze jakiś antybiotyk przeciw infekcyjny. Jeżeli rana jest mała to nie ma najmniejszego sensu aby to robić. Musiał byś wiedzieć co to za rana, do tego czasu jest już pwenie zasuszona. Hodowca od którego masz papugę też Ci więcej nie pomoże. Jeżeli zobaczysz ża rana jest duża i cały czas świerza to można posypać to mąką kartoflaną . Jednak w tym przypadku polecam już wizytę u weta.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
-
- -#moderator