Młode? Czy aby napewno?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta obrożna, Nimfa
- Kontakt:
Młode? Czy aby napewno?
Jak w temacie, czy ptaki faktycznie mogą być trzy miesięczne?
http://allegro.pl/show_item.php?item=2251305930
Czy coś budzi wasz niepokuj? Pozatym, że jest to aukcja allegro?
http://allegro.pl/show_item.php?item=2251305930
Czy coś budzi wasz niepokuj? Pozatym, że jest to aukcja allegro?
Pozdrawiam. Sylwia.
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Hmm cięzko powiedzieć.Pewność da obrączka stała u ptaka z tego roku.Ja akurat tez mam 3 miesieczne- w sumie nawet 4 miesięczne już prawie ale moje mają troszkę kródsze ogonki no i przede wszystkim czarny nalot na dziobie. Te z allegro też nie będą stare ale myśle że mają troszkę więcej niż 3 miesiące ale nie dam głowy.
-
- Kontakt:
Czy pewność mogą mi dawać jej oczy, które są ciemne?
Właściciel napisał że są wyklute z dnia 30 stycznia 2012 roku. Czy to dobry wiek by już przyjąć papugę, czy ona się oswoi czy może jest już za stara według Was?
Połączyłam oba posty
Właściciel napisał że są wyklute z dnia 30 stycznia 2012 roku. Czy to dobry wiek by już przyjąć papugę, czy ona się oswoi czy może jest już za stara według Was?
Połączyłam oba posty
Ostatnio zmieniony pn kwie 09, 2012 04:37 przez Czikosz, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam. Sylwia.
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Czikosz pisze:Właściciel napisał że są wyklute z dnia 30 stycznia 2012 roku. Czy to dobry wiek by już przyjąć papugę, czy ona się oswoi czy może jest już za stara według Was?
Bardzo dobry wiek.Pamiętaj czym młodszy ptak tym szybciej sie powinien oswoić ważne aby był samodzielny.
-
- Kontakt:
Ptaszory, to brzmi świetnie!
PTASZORY kupiłam dwa, są niestety spokrewnione. Obrączek nie mają. Hodowca miły i ogólnie wywarł bardzo pozytywne wrażenie. Ptaszory z dnia 30.01.2012 roku. Się nimi pochwalę jak już pocykam zdjęcia.

Ostatnio zmieniony wt kwie 10, 2012 04:49 przez Czikosz, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam. Sylwia.
Witam.
Mam podobny problem. Kupiłam moją papugę jak miała 2,5 mies.( tak podał hodowca ). Już po 5 dniach zmieniły mu się oczy. Teraz zauważyłam, że pojawiają się mu ciemniejszę pióra wokół głowy. Czy to może być obroża?? Dodam jeszcze, że według hodowcy to samiec mutacji turkus niebieski kończący w tym miesiącu 7 mies.
Mam podobny problem. Kupiłam moją papugę jak miała 2,5 mies.( tak podał hodowca ). Już po 5 dniach zmieniły mu się oczy. Teraz zauważyłam, że pojawiają się mu ciemniejszę pióra wokół głowy. Czy to może być obroża?? Dodam jeszcze, że według hodowcy to samiec mutacji turkus niebieski kończący w tym miesiącu 7 mies.