Aleksandretta różowopierśna śmierdzi???

Pamiętajmy, że leczyć powinien lekarz. Porady udzielane na forum to tylko dodatkowa pomoc.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

exoticdr
lekarz weterynarii
Ptaki które hoduję: rozella białolica, amanda górska
Kontakt:

Post autor: exoticdr » czw lut 25, 2010 11:40

witam!
Nie wiem czy sprawa jest nadal aktualna, ale jesli to faktycznie gronkowiec, i to taki szkodliwy( bo nie każdy jest od razu szkodliwy, niektore sa warunkowo chorobotwórcze) to leczenie bedzie długie. Proponuje podawac doksy do wody, owszem, ale taka przeznaczoną to podawania do wody. ta której masz podawać 3 kreseczki na szklanke to jest doksy do zastrzyków. nie wiem, byc moze zadziała w wodzie,niektóre leki do zastrzyków w wodzie działaja doustnie, ale jest taka specjalna przeznaczona do dodawania do wody. albo naszpyrycowac jabłko lub inny owoc tymi 3 kreseczkami, tak by miec pewnosc ze ptak dostanie pełna dawke.
pozdrawiam serdecznie,
lek.wet. Agnieszka Drohobycka
Gabinet Weterynaryjny "Parotka"
ul.Rydygiera 25, Kraków
tel.(12)346-37-76
www.parotka.pl

łukaszra
Ptaki które hoduję: ara nobillis - PARA
Kontakt:

Post autor: łukaszra » pt gru 31, 2010 10:31

i jak leczenie ??
wszystkim dziękuję za pomoc,,:)

Malakeja
Ptaki które hoduję: Aleksandretta różowopierśna

Post autor: Malakeja » pn lip 08, 2019 23:36

Z poprzednich komentarzy nie wyczytałam dokładnej odpowiedzi na temat zapachu, więc powtarzam pytanie... Czemu Aleksa tak śmierdzi? Zapach jest naprawdę okropny, nie da się siedzieć w pokoju. Pokój jest codziennie wietrzony, a zapach pozostaje. Jest to uciążliwe, wstyd kogokolwiek to pokoju zaprosić bo zapach naprawdę nie do wytrzymania. Myje się - zapach pozostaje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie aleksandrett i opieka nad nim”