Wymioty

Pamiętajmy, że leczyć powinien lekarz. Porady udzielane na forum to tylko dodatkowa pomoc.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

abika88
Ptaki które hoduję: aleksandratta obrożna, kanarki,
Kontakt:

Post autor: abika88 » czw gru 10, 2009 18:58

Kate7813, A CZYTAŁAŚ POWYŻSZE POSTY? NIKT NIE NAPISZE CI NIC NOWEGO JAK TYLKO TO ŻE TO MOGĄ BYĆ NATURALNE ODRUCHY, NP MOJ SAMCZYK NIMFY PO ŚMIERCI SAMICZKI UPODOBAŁ SOBIE PEWIEN PRZEDMIOT-MALENKĄ BUTELECZKĘ PO WITAMINACH I ZWRACAŁ DO NIEJ I KARMIL I ZALECAL SIE DO TEJ BUTELKI I BYLO TO NATURALNE, ALBO PAPUGA MOZE BYC CHORA JAK WOJTEKZ PISAL WYZEJ, RACZEJ POWINNAS POSZUKAC WETERYNARZA KTORY BEDZIE SIE ZNAL NA TYM... TYLKO TYLE MOGE DORADZIC
abi

jezior94
Ptaki które hoduję: Aleksandretta obrożna
Kontakt:

Post autor: jezior94 » pn kwie 15, 2013 22:08

Witam, dziś zauważyłem, że moja aleksandretta obrożna z rana miała odruchy wymiotne, a popołudniu wymiotowała i była osowiała. Czy może to być coś poważnego? Powinienem jutro sie udać do weterynarza, czy powinno samo przejść? Papuga ma codziennie warzywo/owoc, wczoraj dostała winogrono (może to jest powód?). I przy okazji, czy jeśli papuga nie ma kontaktu z innymi ptakami to trzeba ją odrobaczać czy nie?

Awatar użytkownika
Arecki21
Ptaki które hoduję: Aleksandretty obrożne
Kontakt:

Post autor: Arecki21 » pn kwie 15, 2013 22:14

http://aleksandretta.pl/forum/viewtopic.php?t=948
tutaj jest dyskusja na temat miedzy innymi winogron.Raczej udaj sie do weta. Jezeli papuga nie byla wystawiana na dwor i nie ma w domu innych ptakow to raczej nie ma potrzeby odrobaczania.

Malakeja
Ptaki które hoduję: Aleksandretta różowopierśna

Post autor: Malakeja » sob kwie 06, 2019 23:48

Witam, dzisiaj w nocy zaobserwowałam jak moja papuga ma takie jakby odruchy wymiotne. Bardzo szeroko otwierała dziób. Kilka dni temu miała coś podobnego ale widziałam jakieś ziarenko więc wydaje mi sie, że po prostu zle je rozgryzła i dzioba prawie nie otwierala. ( A dzisiaj otwierają go bardzo szeroko) Co z nią?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie aleksandrett i opieka nad nim”