Moja papuga jest chora ??

Pamiętajmy, że leczyć powinien lekarz. Porady udzielane na forum to tylko dodatkowa pomoc.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Patryk94
Ptaki które hoduję: aleksandretta

Moja papuga jest chora ??

Post autor: Patryk94 » ndz mar 29, 2015 21:34

Witam otóż tak nie wiem czy dobre miejsce ale mianowicie dostałem dziś od wujka papugę Aleksandrette Obrożną i gdy wpuściłem ją do klatki zwątpiłem ze tak mogło się jej stać teraz pytanie czy to choroba czy brak witamin czy może z stresu się jej to mogło stać ponoć w lecie wszystko było ok od czasu do czasu sobie cos tam skubała ale co powiecie na to niestety w Rzeszowie nie ma dobrego weterynarza by ocenił mi jej stan zdrowia mianowicie ptaszek fajnie skrzeczy jest aktywny kiepsko lata ale jak go wypościłem to nawet dawał sobie rade pomóżcie proszę :/ tak to wygląda tutaj link : http://www.wrzucajfotki.pl/di-2PF4SE5F.jpg

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » pn mar 30, 2015 10:45

Taką dostałeś ? to wyglada na skubanie, ptak samotny, ograniczony kontakt z człowiekiem i ptak w stresie się skubie, dobra karma, warzywa owoce i trzeb ptakowi poswięcić wiele czasu, bo jak siedzi samotny w klatce to potem takie są efekty

Patryk94
Ptaki które hoduję: aleksandretta

Post autor: Patryk94 » pn mar 30, 2015 17:13

tak w takim stanie ją dostałem a czy ona na pewno nie jest na coś chora ?

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » pn mar 30, 2015 18:57

jest chora na samotność i opuszczenie, jak sie ma samotnego ptaka to trzeba o niego dbać i duzo się nim zajmować, jak siedzi sama w klatce prawie przez caly dzien to potem są takie efekty

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie aleksandrett i opieka nad nim”