Proszę o pomoc

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

bozka80
Ptaki które hoduję: papuga nimfa

Proszę o pomoc

Post autor: bozka80 » pt mar 23, 2018 14:58

Witam serdecznie jestem nową na tym forum jednak bardzo potrzebuje pomocy .Od 2 miesięcy mam papużke nimfe jest to samiczka kupiona od hodowcy . Według hodowcy ma ok 10, 12 miesięcy tj wykluc się miała w maju lub marcu 2017 . Wiejszosc dnia spędza poza klatką razem że mną lub mężem zazwyczaj siedzi na telewizorze lub pod stołem. Wszystko było w porządku jednak wczoraj wieczorem zauważyłam że zaczęła usunąć na lewą nozke. Dziś cały czas nozke trzyma w górze jak stanie na nie to potem ja podnosi i tak dziwnie się trzęsie ta noga. Kupki normalne je dziś trochę mniej niż wczoraj i jest trochę ospala.Bylam z nią u weterynarza jednak weterynarz po zbadaniu nie za bardzo wiedział co jest grane stwierdził że wyglada to na paraliż nóżki i nie za dobrze to wyglada.Papuzka dostała w klatkę piersiową zastrzyk przeciwbólowy i jutro mamy z klatką przyjść ponownie do weterynarza.
Błagam pomóżcie nie wiem co robić strasznie się przywiazalismy do naszej nimfy . Jeśli moge dodać to papuga chodzi po salonie ale pilnujemy żeby nie jadła śmieci. Na początku tygodnia obdziubala kolorowa gazetę i nie wiem czy to jej nie zaszkodzilo.
Aha weterynarz sprawdził nozke kości cale z brzuszkiem ok niby nie stwierdził żadnych guzów
Proszę pomozcie

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » pt mar 23, 2018 17:19

może gdzies ja wetknęła ? noga boli i dlatego ją oszczedza , trzeba czekać

bozka80
Ptaki które hoduję: papuga nimfa

Post autor: bozka80 » pt mar 23, 2018 17:29

no właśnie nie widziałam żeby gdzieś ja sobie uszkodziła nie ma zresztą gdzie mi chyba żeby dzieci jej coś niechcący zrobily

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla nimf”