Zmiana koloru piór u nimfy?

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

lenka211
Ptaki które hoduję: nimfa

Zmiana koloru piór u nimfy?

Post autor: lenka211 » sob sty 28, 2017 14:34

Od zeszłego roku mam nimfę. Papuga była wyciągana z kiepskich warunków, w związku z czym troche trwało, zanim stała się ładnym, dobrze upierzonym i oswojonym ptaszkiem. Jest jednak pewien problem - odkąd ją mam, przy pierwszym pierzeniu już u mnie wypadły jej sterówki, u dołu lekko podbarwione na taki musztardowy kolor. Pierwsze pióro od lewej jest w gorszej kondycji niż pozostałe, jest węższe i na gorze ma delikatne kreski. Następne pióro, już lepiej ukształtowane, które wypadło przy kolejnej wymianie sterówek, również jest lekko żółtawe - musztardowe w dolnej części. Natomiast trzecie wypadło niedawno, tutaj już cały dół jest zupełnie żółty, w chwili obecnej papuga ma na sobie podobne żółto - szare pióra. Czy jest to coś niepokojącego? Papuga zachowuje się normalnie i wyglada na zdrową.
Obrazek

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » sob sty 28, 2017 14:58

daj zdjecie ptaka

lenka211
Ptaki które hoduję: nimfa

Post autor: lenka211 » sob sty 28, 2017 22:40

Obrazek
a tutaj nasada ogona i widoczne żółte miejsce:
Obrazek

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » ndz sty 29, 2017 10:26

wszystko w normie, masz dziko ubarwionego samca

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla nimf”