Płodność nimf
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: amadyny wspaniałe
- Kontakt:
Płodność nimf
Niedługo będę posiadaczem dwóch par nimf która maja po 5 lat,czy jest szansa ze w tym wieku obie pary które mialy lęgi,w tym ostatni lęg z pustymi jajkami para dochowa sie jeszcze potomstwa?Czy dobrym pomysłem jest< w ostatecznosci,bo nie lubie rozdzielać par> dokupić dwóm samicom z tych par po jakims młodym samcu?Prosze o pomoc!
Nawet z resztek świni powstaje pyszny hod dog!
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
szkot, Nimfy w tym wieku sa płodne, u mnie najstarsza gniazdująca para ma po 8 lat. Co prawda w ostatnim lęgu miały tylko 2 młode.
-
- Ptaki które hoduję: nimfy białogłowe, nierozłączki,aleksandretty,modrolotki, gołąbki,konury
- Kontakt:
zgadzam się z wojtkiem po przerwie znowu zaczynam przygodę z ptakami i żebym nie miał minimum doświadczenia już kilka razy został bym oszukany na pewne pary lęgowe dlatego kupuję tylko ptaki młode bo mało jest hodowców którzy w czasie lęgów albo przed nimi sprzedają 100% pary tym bardziej z ogłoszenia do takich par zawsz mają pierszeństwo koledzy i znajomi. jeśli mocno chcesz mieć pary lęgowe to tylko kupuj od zaprzyjaźnionego hodowcy
pozdrawiam sebastian
-
- Ptaki które hoduję: amadyny wspaniałe
- Kontakt:
No dlatego kupuje od pewniaka czyt.WojtkaZ! Biore te dwie pary,ale oprócz nich biore jeszcze od padu hodowców 6 młodych z których chce miec dwie pary.A tamtym lęgowym dam szanse.Wojtek tez slyszałem ze ptaki mogą nie chcieć iść w lęgi,ale juz kiedys kupiłem taka parke i młode były.Czas pokaze jak to sie potoczy,ale ogromne dzięki za tak cenne rady!
Nawet z resztek świni powstaje pyszny hod dog!
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Co prawda to jestem trochę chory ale aż nie tak aby pozbywać się papug wręcz przeciwnie nawet powiększam hodowlę o kilkanaście par aleksandrett obrożnych
Po prostu zostawiam sobie tylko i wyłącznie obrączkowane ptaki.
A tu już trzeba będzie mieć końskie zdrowie
Wracając do tych ''nieszczęsnych'' nimf, u mnie się lęgły , jednak nie wiadomo jak będzie w innym miejscu.

A tu już trzeba będzie mieć końskie zdrowie

Wracając do tych ''nieszczęsnych'' nimf, u mnie się lęgły , jednak nie wiadomo jak będzie w innym miejscu.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
-
- Ptaki które hoduję: Nimfy,Falki
witam mam pytanie i zarazem prośbe o pomoc, moje nimfy mialy 2 razy jajka -wysiadywały je ksiązkowo
po okresie 21-25 dni przeswietliłam jajka i okazało sie że sa puste za kazdym razem -slyszalam że sa jakieś wzmacniacze plemnikow ie chcę pasć moich ptakow jakąs chemia możecie mi doradzić co robić?

Nie popełnia błędów ten,kto nic nie robi