Rozpoznanie płci, pomóżcie
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Świergotki, Faliste, Nimfy, Kozy, Rozelle Królewskie
Moja nimfa ma już 2 tygodnie ( u mnie). Jest w wolierze zewnętrznej i bardzo dużo śpiewa. Nie wiem czy to nie jest jednak samiec . Chyba, że jest to wina tego, iż brakuje jej towarzystwa tego samego gatunku (posiadam także parkę falistych i świergotek) i dla tego tak dużo śpiewa. ;) Dzięki z góry za odp.

- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
pawlik16 pisze:rozkłada skrzydła i uderza dziobem o różne przedmioty to jest samiec.
Nimfa?
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
Kupiłam sobie nimfe powiedziano mi że to samczyk i ma na imię Kuba Jednak nie jestem pewna jest bardzo cichy ma ok 4 m-c i nie gwiżdze tylko tak pokrzykuje nie zbyt często...nie wiem czy mi sie uda zdjęcie dodać :)
Ostatnio zmieniony śr maja 15, 2013 16:20 przez patiki, łącznie zmieniany 1 raz.
własnie z zachowania raczej nic szczególnego ...jest spokojny raczej, puszy sie, szybko zaczoł wchodzić na reke czy na głowe bo od piatku go mam a juz w sobote zaczoł byc bliżej nas właśnie
udalo sie ale teraz tego poprzedniego nie potrafie usunac
udalo sie ale teraz tego poprzedniego nie potrafie usunac
Ostatnio zmieniony czw maja 16, 2013 18:30 przez patiki, łącznie zmieniany 1 raz.
Stuka dziobie ale nie gwizda tzn wydaje tez jakies dzwieki ale nie przypomina to raczej gwizdania. Postanowilam kupis samiczke i zobacze co z tego wyjdzie a jak sie nie uda to kupie zsamczyka jeszcze :)
A czy jego trzeba nauczyc gwizdac czy on to juz umie? Bo ja jak bralam ptaszka to one wogole na balkonie staly w klatkach i podobno tylko rano byly puszczane w pokoju a on jes dosc mlody kolo 4 m-c ma
Połączyłam oba posty
A czy jego trzeba nauczyc gwizdac czy on to juz umie? Bo ja jak bralam ptaszka to one wogole na balkonie staly w klatkach i podobno tylko rano byly puszczane w pokoju a on jes dosc mlody kolo 4 m-c ma
Połączyłam oba posty
Ostatnio zmieniony czw maja 16, 2013 05:10 przez patiki, łącznie zmieniany 1 raz.