Witam!
Mam jedenaście lat od dawna chciałem mieć papugę uzbierałem trochę pieniążków a resztę dołożyli mi rodzice, kupiłem w tamtym tygodniu klatkę duża a w sobotę papużkę Nimfę i teraz pytanko ile muszę mieć poidelek i ile karmikow bo różnie piszą na ten temat i co mogę dawac do jedzenia oprócz ziarenek w paczkach że sklepu kupiłem również sepie dałem piach w pojemniku ale nie widzę żeby ona korzystała z niego jak wsypałem tak jest i czy musi mieć pojemnik z wodą do kąpieli bo pani w sklepie zoologicznym mowila że nie że tylko piach i ta sucha karmę. I czy to prawda że daje się jakieś suszone owoce a jak tak to jakie?
Proszę bardzo o poradę bo chciałbym żeby papużka miała się jak najlepiej żeby niczego jej nie brakowalo i była zdrowa.
Za odpowiedź z góry serdecznie dziękuję!!!!
Pozdrawiam
Poczatkujacy
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
Wojtek2014
- Ptaki które hoduję: Papugi Nimfy
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
szkoda ze jest tylko jedna, powinny byc dwie, karmiki dwa , osobno na ziarno i wode, sepia ma wisiec, czasami ja jedza a czasami dlugo wisi, tak jest nie ma sie czym przejmowac, w baseniku na pewno kapac sie nie bedzie bo po prostu jest on za maly,kapia sie po wyjsciu z klatki nap. w talerzu, misce ;Piasek niepotrzebny , na dno klatki papier, dajesz surowe warzywa i owoce- jablka, gruszki,marchew, buraczki brokuły. dzikie rosliny- mniszek, gwiazdnica, tasznik - tu lista tego co moze papuga jesc - jest tego naprawde sporo, suszone owoce sobie darujemy http://papugi.dt.pl/CoMogaJescPapugi/default.asp