Zapytanie o młode nimfy

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

jamarek5
Ptaki które hoduję: Nimfy Faliste

Zapytanie o młode nimfy

Post autor: jamarek5 » ndz gru 25, 2016 10:54

Witam mam papugi faliste i nimfy trzymam je na dworze 10.11.2016 wykluły mi się 3 małe nimfy.Pytanie mam takie bo jedna padła zostały dwie i jedna mi wyłazi cały czas z gniazda a druga jeszcze nie czy ona już je sama czy jeszcze nie

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » pn gru 26, 2016 14:23

rozmnazasz teraz ptaki teraz w wolierze zew ? co by było gdyby była normalna zima > to skrajna nieodpowiedzialność,w dodatku nie masz pojecia o gatunku który masz, nimfa jest samodzielna ok. 2 tygodnie po wyjściu z budki, do tego czasu karmią je rodzice. czasami dokarmiają je dłużej niż 2 tygodnie, w tej chwili młode są zupełnie zależne od rodziców

dylu82
Ptaki które hoduję: Nimfa

Post autor: dylu82 » pn wrz 03, 2018 19:28

Witam. sory za głupie pytanie ale potrzebuje pomocy...Syn dostał na przechowanie ze szkoły na wakacje 2 nimfy.parka.przez ten okres dorobilismy sie 2 młodych której dzisiaj maja miesiac...teraz problem polega na tym ze Pani chce z powrotem swoje ptaki ale młodych juz nie wiec mozemy je sobie zostawic ale czy juz mozna je oddzielic od rodziców.chodza po budce troche podjadaja juz...

Awatar użytkownika
Rozalka:)
Ptaki które hoduję: Lilianki, rudosterka zielonolica

Post autor: Rozalka:) » pn wrz 03, 2018 19:33

Można pod warunkiem że będziecie je ręcznie dokarmiać

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » wt wrz 04, 2018 16:13

mlode beda samodzielne po ok. 2 tygodniach od wyjścia z budki, teraz trzeba dokarmiac, jak nie masz specjalnego pokarmu, to kup kaszke zbożową dla niemowląt ale musi być bezmleczna, może być z owocami, przygotowujesz - 1-2 łyżeczki kaszki zalewasz ciepłą wodą, czekasz aż napęcznieje i na łyżeczce dajesz ptakom, w klatce w pojemniku - kasza jaglana, może byc surowa, i inne ziarna

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla nimf”