PArka nimf dziwnie się zachowujących?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Kajka357159
- Ptaki które hoduję: nimfy
- Kontakt:
PArka nimf dziwnie się zachowujących?
Ostatnio dołączył do mnie nowy ptasi pupil. Hodowca powiedział że to samiczka. Senoseya, bo tak ją nazwałam, została od razu polubiona przez Crazy'iego. W pokoju z Crazy jest od ranka niedzieli. Od razu przyleciał na jej klatkę ponieważ gnomek nie chciał wejść do swojej klatki, a wolałam uniknąć łapania go po całym pokoju. Siedział obok niej na klatce, a nawet w nocy spał obok niej. Stwierdziłam że póki co się dobrze dogaduję i wczoraj po południu je wypuściłam razem. Senoseya się ucieszyła że może rozprostować skrzydełka. Oboje polecieli na zabawkę na suficie, razem latali. Dzisiaj rano zauważyłam że śpią obok siebie w odległości 15-20cm tak na oko. Zauważyłam też że Crazy jako samiec śpiewał i pogwizdywał do Senosey'i lecz ona jakoś zbytnio się tym nie przejęła, ale podstawiała główkę do drapania Krejzolkowi, lecz on nie chciał więc szturchnął 2 razy dzióbkiem i odszedł. O co im może chodzić?Jeden do drugiego "zarywa" ale jakby nie chcą robić to co podsuwają sobie nawzajem? Czy to się jakoś ustabilizuje w najbliższym czasie? A może Crazy zachowuje się tak ponieważ wcześniej przez 9 miesięcy z samcem?
Puniek, Krejzuś (nimfy) i Franek, Hrabia, Jojo (chomiki) rządzą mi w domu! W skrócie - urocza piątka :D
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Daj ptakom czas, jedne lubia sie od razu a drugim zajmuje to wiecej czasu, jak nie walczą ze sobą nie atakują to się ciesz