Klatka - Hodowla - Budowa
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Kanarki, Aleksandretty, Nimfy, Faliste
- Kontakt:
Klatka - Hodowla - Budowa
Witam wos:P
Jako, że zostało mi trochę płyt, postanowiłem zrobić klatkę "hodowlaną" dla rozmnażania się pupilków.
Wymiary będą 80dł x 40 szer. x 80 wys. (bo takie płyty mam:))
Gdyby komuś bardzo chciało się pomóc i mógł mi rozrysować (np. Paint) ułożenie "patyków" , budki/budek lęgowych, karmików itp (robiąc klatkę mam możliwość wybrać czy karmiki dać do góry czy na dół)
aaa i jeszcze co do oświetlenia myślę nad zastosowaniem halogenu montowanego od góry na budkę lęgową ale oczywiście nie przesadzając na temperaturze.
Co sądzicie o takim pomyśle?
Jako, że zostało mi trochę płyt, postanowiłem zrobić klatkę "hodowlaną" dla rozmnażania się pupilków.
Wymiary będą 80dł x 40 szer. x 80 wys. (bo takie płyty mam:))
Gdyby komuś bardzo chciało się pomóc i mógł mi rozrysować (np. Paint) ułożenie "patyków" , budki/budek lęgowych, karmików itp (robiąc klatkę mam możliwość wybrać czy karmiki dać do góry czy na dół)
aaa i jeszcze co do oświetlenia myślę nad zastosowaniem halogenu montowanego od góry na budkę lęgową ale oczywiście nie przesadzając na temperaturze.
Co sądzicie o takim pomyśle?
------------------------------------------------
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Rozumiem że będzie to klatka typu skrzynkowego(pełne ściany jedynie przód zabudowany "frontem")
W takim wypadku pozostaje ci zamocowanie budki lęgowej na zewnątrz klatki.Dlaczego
Po pierwsze łatwość w dostępie do budki (kontrola budki) po drugie montując budkę w środku ograniczysz przestrzeń w klatce.
Patyki proponuję jeden lub dwa zabudować na szerokość klatki może być na różnych wysokościach i jeden na długość klatki(w połowie szerokości klatki)poniżej patyków poprzednich.
Co do pojemników na pokarm/wodę to w zależności od rodzaju frontu tak aby był w miarę łatwy dostęp.
W takim wypadku pozostaje ci zamocowanie budki lęgowej na zewnątrz klatki.Dlaczego

Patyki proponuję jeden lub dwa zabudować na szerokość klatki może być na różnych wysokościach i jeden na długość klatki(w połowie szerokości klatki)poniżej patyków poprzednich.
Co do pojemników na pokarm/wodę to w zależności od rodzaju frontu tak aby był w miarę łatwy dostęp.
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche