Mój paput nie rusza się i nie je ;(
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: paput umrł tydzień temu po 15 latach
Mój paput nie rusza się i nie je ;(
Wczoraj kupiłam nimfa.... siedzi on taki biedny caly czas w jednym miejscu, nie je nie pije. mimo ze obok siebie ma poidelko a jedzenie jest wszedzie. w karmidelkach w kolbach na dnie klatki ;(boje sie o niego i z tego stresu sama nie moge jesc ;( tak to mysle ze sie nie boi bo nawet nie odsuwa sie jak jestem blisko klaki, moge podsuwac mu jedzenie pod dziub a on siedzi dalej... czasme tylko ćwierknie.. ale tylko wtedy kiedy puszzce mu inne ptaki z internetu ;(:(:( a w zeologu byl taki wesoly caly czas z glowa w karmniku ;( boje sie ze on umrze
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Paputek21, Gdyby Ciebie przewieziono do innego kraju,gdzie nie znasz ludzi,zwyczajów,wszystko jest obce i straszne to jak byś się czuł/a/ Tak teraz czuje się Twoja nimfa.Daj jej czas,ptak jest w stresie,niektóre ptaki szybko się przyzwyczajają a u niektórych trwa to dłużej.
-
ja to rozumiem... przeciez nie wymagam od niego zeby odrazu skakal szczesliwy po klatce... mialam juz nimfe i to 15 lat ale z tamta bylo inaczej juz nastepnego dnia palaszowal ze smakiem ;( Dzwonilam do weterynarza.... powiedziala mi ze papugi sa tak emocjonalne ze jak bedzie chcial moze sie zaglodzic na smierc ;( co ja mam robic ;(
-
Wiecie co? Jestem naprawde wściekła i zbulwersowana!Osatnio napisalam ze koko podjadl... tak ale caly dzisiejszy dzien znów siedział na patyku <3 dzien bez wody> dopiero znowu ok 17 zaczał wariowac i cały czas skakac po klatce jakby czegos szukał.... postanowilam wiec zadzwonic do zeologa ktory mi go sprzedał. mwie jaka jes sytuacja, ze papuga nie je, nie pije, ma poidlo i karmidla jedno zewnerzne drugie wewnętrzne,itd itp... mowie ze moze chodzi o kolor poidla. a facet do mnie " jezeli pani ma waskie poidlo wsuwane to ptak nie bedzie pil " ja normalnie w szoku.. a ten łaskawie po 3 dniach poinformował mnie ze u nich miał metalową miske i zawieszane karmidło duże wewnętrzne ;( az mi sie głos załamał. moja papuga meczyla sie 3 dni bo głupi zeolog nie udzielil mi nawet tak waznych inf....a najlepsze jest to ze jak tam pojechalam kupic ta miske wszyscy sie smiali ze przejelam sie papuga ;(
Zdenerwowana wrocilam do domu, zamontowalam mojemu kokusiowi miche karmidlo i proso senegalskie i jakaz to radosc byla. pierw wskoczl z uciecha na miske i napil sie wody. a potem na karmidlo... i siedzi na nim czub moj do tej pory hehehehnie wiem tylko czy jest zalozone w odpowienim miejscu zalozlamje jakby blizej rogu po środku klatki aobok niego jest patyk. karmidlo jest bokiem do patyka... tak patrze na niego i sie zastanaiam czy wygodnie mu tak na tej raczce od karmidla hhhee i czy wygodnie mu sie schylac do niego ;D Jeszcze jedno. dlaczego moj papug nie ma obrączki? aaaa i dlaczego ta godzina miedzy 17 a 18 jest godzina w ktorej ptak schodzi z miejsca w ktorym usypia,skacze drze sie i je? mysle ze moze o tej godzinie dawali mu zawsze jedzenie ... i sie bida przyzwyczail do jedzenia raz dziennie
Zdenerwowana wrocilam do domu, zamontowalam mojemu kokusiowi miche karmidlo i proso senegalskie i jakaz to radosc byla. pierw wskoczl z uciecha na miske i napil sie wody. a potem na karmidlo... i siedzi na nim czub moj do tej pory hehehehnie wiem tylko czy jest zalozone w odpowienim miejscu zalozlamje jakby blizej rogu po środku klatki aobok niego jest patyk. karmidlo jest bokiem do patyka... tak patrze na niego i sie zastanaiam czy wygodnie mu tak na tej raczce od karmidla hhhee i czy wygodnie mu sie schylac do niego ;D Jeszcze jedno. dlaczego moj papug nie ma obrączki? aaaa i dlaczego ta godzina miedzy 17 a 18 jest godzina w ktorej ptak schodzi z miejsca w ktorym usypia,skacze drze sie i je? mysle ze moze o tej godzinie dawali mu zawsze jedzenie ... i sie bida przyzwyczail do jedzenia raz dziennie
- Karolina_PNGR
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste
mowie ze moze chodzi o kolor poidla
A to kolor poidła ma znaczenie?

a ten łaskawie po 3 dniach poinformował mnie ze u nich miał metalową miske i zawieszane karmidło duże wewnętrzne ;( az mi sie głos załamał. moja papuga meczyla sie 3 dni bo głupi zeolog nie udzielil mi nawet tak waznych inf....
A czemu się ty nie zapytałaś? Ja jak kupuję którą kolwiek papugę to najpierw pół godziny siedzę w sklepie i się o wszystko wypytuję. Jak był karmiony, skąd pochodzi, ile jest w sklepie itp.
-
tak podobno ma... nie kazda papuga przepada np za jaskrawymi poidłami... Jak to nie pytałam próbowalam wypytac o wszystko przed kupnem koka bylam tam z 6 razy ale za kazdym razem byl inny sprzedajacy i kazdy mowil mi o nim co innego. jeden ze jest u nich długo, drugi ze ma dopiero 5 msc, kolejny ze do wszytskiego sie dostosowuje, ze u nich przyzwyczail sie szybko itd itp a kazdy z tych chlopakow mial mysle ok 21 - 23 lat i zadnego doświadczenia dzis trafilam na cale szczesci jak sie pozniej okazalo na kierownika.