Zakup Nimfy

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
Frida84
Ptaki które hoduję: Malwina, Hanka i Stefan, czyli trzy nimfy z piekła rodem ...

Post autor: Frida84 » czw sie 28, 2008 17:52

Nie polecam allegro w ogóle jeśli chodzi o kupno zwierząt. Masz alexe i chcesz kupić nimfę?
Jak pisać, by przykazań forum nie złamać, czyli REGULAMIN
Jak pisać, by gniewu na siebie nie ściągać, czyli WYSZUKIWARKA

Kondzio33
Ptaki które hoduję: Figunia&Maniek(aleksy o)

Post autor: Kondzio33 » czw sie 28, 2008 18:41

Frida84 pisze:Nie polecam allegro w ogóle jeśli chodzi o kupno zwierząt. Masz alexe i chcesz kupić nimfę?

tak chce, nie potrzebuje ptakow do prowadzenia hodowli, tylko maja byc pupilami domowymi :-) mam mlodego aleksa, mysle ze zaakceptuje nimfe :-) to ktos moze ma takiego mlodego paputka :?: oczywscie nie bede ich trzymal razem na poczatku zreszta nawet pozniej bedzie miala do dyspozycji ogromny pokoj, wolierka sluzy u mnie jaka miejsce do jedzenia :-)

Awatar użytkownika
Frida84
Ptaki które hoduję: Malwina, Hanka i Stefan, czyli trzy nimfy z piekła rodem ...

Post autor: Frida84 » czw sie 28, 2008 21:17

OK, ja nic o hodowli nie wspominałam tylko o tym, że chcesz mieć nimfę i aleksandrettę, a to dwa samotne ptaki. Nie lepiej dokupić drugą aleksę? Poza tym nie masz pewności, że [ptaki się zaakceptują i co wtedy? Masz na tyle dużo wolnego czasu aby umożliwić im oddzielne loty lub udostępnić im oddzielne pomieszczenia do latania? Oczywiście papugi mogą się zaakceptować, ale ja osobiście znam przypadek, kiedy to aleksa poobgryzała pazurki nimfie i się nad nią pastwiła, czego nie życzę Twoim ptaszynom. Wspólne loty to już nieustanna obserwacja. Ale to wszystko to już zależy od Ciebie.

Pozdrawiam.
Jak pisać, by przykazań forum nie złamać, czyli REGULAMIN
Jak pisać, by gniewu na siebie nie ściągać, czyli WYSZUKIWARKA

Awatar użytkownika
Breaker010
Ptaki które hoduję: Nimfa, Faliste

Post autor: Breaker010 » pt wrz 12, 2008 19:00

;-) ;-) Udało się. Oswoiłem swoją 1 Nimfe. Uwielbia proso senegalskie w kłosach i to mi dużo pomogło. Zdjęcia słabej jakości bo robione telefonem. Pozdrawiam
Załączniki
Zdjecie110.jpg
Zdjecie110.jpg (29.13 KiB) Przejrzano 8996 razy
Ostatnio zmieniony śr kwie 07, 2010 08:39 przez Breaker010, łącznie zmieniany 1 raz.

Diana
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: Diana » pt wrz 12, 2008 20:24

Breaker010 :-D bardzo ładnie wyszła na zdjęciu Twoja papuga,cieszę się razem z Tobą, bo to Twój duży sukces :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla nimf”