płeć młodej aleksandretty
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Fufu91
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Obrożna, amazonka modrobrewa
płeć młodej aleksandretty
Rozwnież podepnę sie pod temat :) mojego paputka mam od miesiąca. Zakupiony u hodowcy, podobno jest z marca :) płeć nieznana, może ktoś z Was sie wypowie ( wiem, ze w tym wieku 100% pewność mogę mieć tylko robiąc testy dna) czy wyglada Wam bardziej na samca czy samiczkę ?:)

Witam od miesiąca posiadamy Aleksandrette pomału sie do nas oswaja tylko ciekawi mnie jej wiek i płeć. Hodowca mówił ze ma 4 msc jak ją kupowaliśmy
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty obrozne (zaczynam xd)
Moja aleksa obrozna ma okolo 9-10 miesiecy i ostatanio zaczela popiskiwac, podeszlam do niej i zaczelam glaskac a ona wygiela glowe do tylu, lekko uniosla skrzydla ,przymrozala oczka, zrenice jej malaly , i taki charakterystyczny dzwiek wydawala,wydawalo mi sie ze paput podczas glaskania tak jakby przysiadaje. Takie zachowanie zdarza sie kilka razy dziennie. Ogladalam filmiki na yt I podczas tokowania samice sie tak zachowuja, paput ma okolo 10 miesiecy , ale czy to mozliwe zeby zachowania charakterystyczne dla plci wychodzily ? Game dzwiekow ma bardzo rozpudowana wiec myslalam ze to samiec, dodatkowo codziennie patrzac przez okno zaczyna dreptac I unosic skrzydla w trojkat, do tego jest dosc glosny. Tak wiec czy to jednak samica?
czy moze samczyki tez Tak Reaguja na pieszczoty?

-
- Ptaki które hoduję: Alleksantretta
Witam mam Lili od pazdziernika 2016 jak ja kupowałem to miała ok3 mg już było po pierwszym pieżeniu więc zastanawiam się czy to samica czy samiec
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta obrożna.
Witam Was tutaj po raz pierwszy :) Pomożecie odgadnąć płeć Aleksy.... jest podobno z 2016r. Plisss.... :)
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta obrożna.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Na 90% samiec.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
Witam z wyglądu jak myślicie samiec czy samiczka mówi już mi o Niee wydaje też dźwięki jak by osiołek ![Obrazek]()
Witam. Zakupiłam Aleksę 2 tyg. temu.Sprzedawca sprzedał ja jako 9 miesięcznego ptaka. A waszym zdaniem w jakim moze byc wieku i czy wyglada na samiczkę czy samczyka?
Witam ja mam też takie pytanie mam dwie zielone aleksandrety obrozne ptaki są z 2018 roku fakt nie widać u żadnej obroży A dzisiaj zawarzylem że mają jajka 4 szt nie wiem co to oznacza czy to będzie para czy po prostu dwie samice . Bo wątpię że by były dwie samice? Proszę o jakoś odpowiedź .
Tak wiem sprawdzę to na pewno tylko po jakim czasie wychodzi obroża u samca
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Na 95 % to samiec.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455