aleksandretta większa
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty Większe, Rozelle białolice
- Kontakt:
aleksandretta większa
Chciałabym się dowiedzieć ilu mniej więcej lat dożywają Aleksy większe ? nigdzie nie mogę tego znaleźć
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty Większe, Rozelle białolice
- Kontakt:
jasne :) wg mnie to nie jest żadna ujma dla papugi :) mój chłopak właśnie wczoraj kupił nam aleksandrettę większą.. ja dotychczas miałam doświadczenie z rozellami, falkami i zeberkami, więc teraz staram się jak najwięcej dowiedzieć o Aleksach, moim zdaniem są to wspaniałe ptaki, narazie martwie się troche bo papużka nie chce nic zjeść ani pić, jest dość spokojna, podstawiłam jej prawie pod dziobek jedzenie i picie i nic
do dyspozycji ma narazie cały pokój i klatkę, niedługo kupujemy większą, typu "woliera" pokojowa, latem powiększymy wolierę ogrodową, przedzielimy ją i będzie mogła spędzać czas na dworze obok rozellek, musze jeszcze odpowiednio przygotować pokój i stworzyć jej lądowiska
do dyspozycji ma narazie cały pokój i klatkę, niedługo kupujemy większą, typu "woliera" pokojowa, latem powiększymy wolierę ogrodową, przedzielimy ją i będzie mogła spędzać czas na dworze obok rozellek, musze jeszcze odpowiednio przygotować pokój i stworzyć jej lądowiska
Ostatnio zmieniony pn paź 15, 2012 19:48 przez paulinqa123, łącznie zmieniany 1 raz.
- sqrczybyk
- Ptaki które hoduję: Żako Kongijskie, Kakadu żółtolica
- Kontakt:
zmiana otoczenia=stres... dajcie jej pooddychać,dużo spokoju ponieważ ona będzie obserwować nowe otoczenie,Wasze codzienne czynności itp. To bardzo kontaktowe papugi,jeśli zdobędziecie jaj zaufanie trzeba będzie ją uczyć co wolno,a czego nie można