ŚWIEŻE OWOCE
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Miałem 3 faliste, i Nimfe a teraz będę miał aleksandrettę obrożna
ŚWIEŻE OWOCE
Mam pytanie dziś kupiłem takie warzywo wygląda jak cukinia. Ale jest czarna nie wiem jak to się nazywa ale to sie zmazy jak kabaczka itp, czy można dać papudze kabaczka suknie i te warzywo
Jeśli tak to w jakiś ilościach i w skórce czy bez

-
- Ptaki które hoduję: Miałem 3 faliste, i Nimfe a teraz będę miał aleksandrettę obrożna
Dzięki za odp poszperałem troszkę i tak to się nazywa
te forum to moja 2 nauka jak przy dziecku, a Wy jesteście wielcy kochani dziękuje wam z całego serduszka wraz z papuga :)

-
Ja mojej papudze robię zabawki z warzyw na rzemyk zawieszam grube plastry warzyw, owoców
w środku robię dziurkę i przewlekam je. Przynajmniej nie wsadzam jedzonka w pręty co wielu robi a papuga ma zabawę i przy okazi jedzenie. Tylko pamiętajmy że taka zabawka jest na parę godzin bo owoce szybko się psują i trzeba wymieniać na nowe ja to z rana podaje jej takie owoce na rzemyku :)
w środku robię dziurkę i przewlekam je. Przynajmniej nie wsadzam jedzonka w pręty co wielu robi a papuga ma zabawę i przy okazi jedzenie. Tylko pamiętajmy że taka zabawka jest na parę godzin bo owoce szybko się psują i trzeba wymieniać na nowe ja to z rana podaje jej takie owoce na rzemyku :)
- turkima
- Ptaki które hoduję: miałam papużki faliste, nimfę 14 lat, aktualnie posiadam 3miesięczną aleksandrettę obrożną
Czy ktoś może mi powiedzieć czy papugi mogą jeść świeży imbir? Mój młody dzisiaj skubnął kawalek, część udało mi się wyjąć z dzioba, ale część zjadł
nie podaję czegoś jeśli nie wiem, ale sam się dosadziłdo koszyka z owocami za moimi plecami ... Będę wdzięczna za informacje.

A co z jagodami? Czy mogę mu podać świeże jagody?

Nadziej na patyk do szaszłyków i spróbuj podać przez kratki. Jednak powoli, nic na siłę. Jeśli będą jadły i nie będą się peszyć, zmniejszaj długość patyka, aż w końcu dojdziesz do podawania z ręki