Jajko na twardo- w jakiej postaci podawać ?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Witam chciałbym jeszcze podpowiedzieć że jajko musi być na prawdę dobrze ugotowane..Sposób ja mam taki ze rozdrabniam na różne kawałki dodaje troszke bułki tartej ciupke ,troche skorupki drobno zsiekanej i sekret( 2 skrojone na miazge biszkopciki ptasie) mój gagamek uwielbia te biszkopty a że dostaje bardzo rzadko to wcina jajko bo tam jest smakołyk bardzo polecam ten sposób....
-
- Ptaki które hoduję: aleksandretty obrożne
Moje tez nie chciały jeść twarogu i jajek. Najlepiej poszło z twarogiem, zaczęłam od tego, że dałam mało twarogu i mocno wymieszałam z kiełkami, bo kiełki bardzo lubią. Pierwsze dwa razy posypałam troszkę cukrem. Po miesiącu podawania twarogu z kiełkami, zjadały już sam twaróg, miseczka wyjedzona do czysta tak lubią.
Jeśli chodzi o jajko, to same jajo jadły niechętnie, a jak już jadły - to wyjadły trochę białka, żółtka nie tknęły. Dodałam do jajka kiełki oraz skorupki jajka, wymieszałam to dokładnie i podusiłam i wtedy chętniej jadły. Teraz już nie ma problemu z twarogiem, ani jajkiem.
Jeśli chodzi o jajko, to same jajo jadły niechętnie, a jak już jadły - to wyjadły trochę białka, żółtka nie tknęły. Dodałam do jajka kiełki oraz skorupki jajka, wymieszałam to dokładnie i podusiłam i wtedy chętniej jadły. Teraz już nie ma problemu z twarogiem, ani jajkiem.
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
Anis pisze:.......dwa razy posypałam troszkę cukrem. ...........
Troszkę, znaczy ile? Nie musisz odpowiadać, ale cukier jest szkodliwy dla zdrowia papug na równi z solą. Nie na darmo na obie te używki mówi się, że to ,,biała śmierć"
Zamiast cukru możesz użyć odrobinę miodu rozpuszczonego w łyżeczce wody.