papugi w Goczałkowicach koło Pszczyny

Wycieczki, spotkania i ogrody zoologiczne

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
zby60
Ptaki które hoduję: kiedyś hodowałem nimfy
Kontakt:

papugi w Goczałkowicach koło Pszczyny

Post autor: zby60 » czw maja 13, 2010 19:25

Dowiedziałem się ostatnio o ciekawym miejscu w Goczałkowicach Zdroju, gdzie można zobaczyć wiele gatunków papug. Tym miejscem jest posesja przy ul. Uzdrowiskowej 39 (na przeciwko poczty), na terenie której znajduje się Smażalnia Ryb. Odwiedziłem to miejsce tydzień temu żeby zobaczyć papugi. Woliery z papugami do końca maja są zabezpieczone folią więc obserwacja papug była utrudniona ale obok smażalni jest bardzo ładny ogródek ze stawkiem. Można było też posłuchać śpiewu ptaków dochodzącego z wolier. W samej smażalni znajduje się klatka z kanarkiem. Fajne miejsce na spotkanie miłośników papug.

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » pt maja 14, 2010 05:55

zby60 pisze:W samej smażalni znajduje się klatka z ka

Chyba ten kanarek nie długo tam pożyje..... Ustwiczne przebywanie w pomieszczeniu z oparami ze smażonego tłuszczu nie sprzyja zdrowiu :-/

pysia34

Post autor: pysia34 » pt maja 14, 2010 07:03

Dokładnie masz Krysiu rację.
Odnośnie ciekawych papuzich miejsc polecam Stacje Paliw w Chojnicach koło Człuchowa. Jest tam wiele dużych i średnich papug w wolierach zewnętrznych, ponadto małpia wyspa sporo ptaków wodnych i wiele innych zwierząt. Wszystko zadbane czyste i warte polecania do obejrzenia.

Awatar użytkownika
zby60
Ptaki które hoduję: kiedyś hodowałem nimfy
Kontakt:

Post autor: zby60 » pt maja 14, 2010 20:27

Krysiu na szczęście ten kanarek nie przebywa w pomieszczeniu tylko pod zadaszeniem i na dodatek z dala od kuchni.

pysia34

Post autor: pysia34 » pt maja 14, 2010 20:40

Przyda się więcej precyzji :-) "W samej smażalni znajduje się klatka z kanarkiem" :-)

paulinqa123
Ptaki które hoduję: Aleksandretty Większe, Rozelle białolice
Kontakt:

Post autor: paulinqa123 » wt paź 09, 2012 11:16

Witam, ja mieszkam w Goczałkowicach. Znam tego hodowcę. Ma na imie Darek. Kilka razy kupiłam u niego papugi.

szkot
Ptaki które hoduję: amadyny wspaniałe
Kontakt:

Post autor: szkot » wt paź 09, 2012 14:27

Człuchów to najwieksza tragedia jesli chodzi o prywatne ogrody zoologiczne. Zwierzeta dostaja od innych ogrodów gdy te są już stare i"zajmują"miejsce dla cenniejszych i młodszych sztuk np niedźwiedzica Tosia. Jedyny cenny gatunek to hipopotam karłowaty. Depozyt z Gdańskiego ogrodu. Bez wartosci hodowlanej bo bezpłodna. Wlascicielka nie ma pojecia o tych zwierzętach,przykładów na to masa. choćby to,że dla niej lew nalezy do zwierzat naczelnych.<WTF> Same lwy karmione tylko kurczakiem i czasem wieprzowiną,choć lwy powinno sie karmić koniną,wołowiną i raz na jakis czas królik oraz kura. Nie,tego ogrodu nie polecam.
Nawet z resztek świni powstaje pyszny hod dog!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wycieczki, spotkania i ogrody zoologiczne”