Rudosterka zielonolica - początki
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
michał13 pisze:
Cały czas Wasze wypowiedzi są krytyką mojej decyzji, a ja zadałem proste pytanie: Jakie rozmiar obrączek mają rudosterki zielonolice??? Ponieważ spotkałem się z różnymi wersjami i chciałem się Was zapytać o zdanie. Więc nie rozumiem po co od razu pojawiła się jakaś krytyka skierowana w moją osobę. Proszę tylko o odpowiedź na moje pytanie, resztę wypowiedzi zostawcie dla siebie.
Pozdrawiam, Michał
Zgadzam się z tym wszystkim. Na forum powinno być konkretnie i rzeczowo, jedno pytanie i konktretne odpowiedzi.
Nie jesteśmy na forum Joanny Karockiej i u nas powinny być inne zasady.
Co zaś się tyczy dyskusji na taki temat to przecież można rozpocząć samemu pisać nowe tematy i zadawać nurtujące Was pytania.
Aby było trochę milej i łatwiej rozładować napięcie to

To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
-
- Ptaki które hoduję: amadyny wspaniałe
- Kontakt:
Wiesz,jest pewna róznica miedzy zdolnoscią do rozrodu,a gotowym do rozmnażania.Nie chodzi o to czy samica bedzie miała puste jajka czy pełne,chodzi raczej o to,że to za młody organizm,by w ogole takie jajka nosić.Zadzwon do Miskapapugi on Ci to dobrze wytłumaczy.Mnie własnie to wytłumaczył.Ja błedy popełniłem i pewnie jeszcze popełnie,ale pisze,pytam i radze sie ludzi którzy cos wiedzą. Mozesz przeciez troche poczekac z tym mnozeniem co?Zreszta rób jak chcesz.
Nawet z resztek świni powstaje pyszny hod dog!
- wojtek
- EKSPERT-HODOWCA
- Ptaki które hoduję: Senegalki
- Kontakt:
michał13 pisze: Tak wiem że na lęgi mam jeszcze czas, kupiłem Wilsona głownie z myślą, żeby Frania miała papuzie towarzystwo, nie ukrywam że fajnie byłoby jakby były kiedyś jakieś maluchy, ale na to mam czas. Frania i Wilson mają już prawie rok.
Napiszcie kiedy mógłbym je ewentualnie połączyć razem, co można im podawać oprócz owoców, warzyw i podstawowej karmy. Czy powinno się przygotowywać samicę wcześniej przed lęgami jak tak to jak,
Popieram Szkota.
Na lęgi jest jeszcze za wcześnie. Za rok daj im budkę lęgową.
Karmić musisz dobrze przez cały czas. Uzbrój się w cierpliwość bo zmarnujesz ptaki.
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.