Rudosterka Zielonolica.
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Rudosterka Czerwonobrzucha.
Rudosterka Zielonolica.
Witam Wszystkich Forumowiczów.
Od dwóch dni jestem właścicielem tego niewielkiego ptaszka.Ma cztery i pół miesiąca.Jest ptakiem wykarmionym w sposób naturalny przez rodziców.Po usamodzielnieniu się przebywał w wolierze z dorosłymi Rudosterkami. Jestem teraz na etapie oswajania Juniora .Mam nadzieje,że podołam,bo nie chciałabym popełnić tutaj jakiejś gafy.Dodam tylko,że jest to mój pierwszy ptak jakiego w życiu miałem.
Pozdrawiam.
Od dwóch dni jestem właścicielem tego niewielkiego ptaszka.Ma cztery i pół miesiąca.Jest ptakiem wykarmionym w sposób naturalny przez rodziców.Po usamodzielnieniu się przebywał w wolierze z dorosłymi Rudosterkami. Jestem teraz na etapie oswajania Juniora .Mam nadzieje,że podołam,bo nie chciałabym popełnić tutaj jakiejś gafy.Dodam tylko,że jest to mój pierwszy ptak jakiego w życiu miałem.
Pozdrawiam.
Czy możesz podać na priv od kogo kupiłeś Rudosterkę.
-
Biłem się z myślami, czy rzeczywiście powinienem napisać,jednak kotłuje się we mnie zbyt wiele emocji, które muszę wyrzucić.Pierwszego posta na tym forum napisałem dokładnie dwudziestego listopada.Następnego dnia przez brak wyobraźni straciłem na zawsze papugę.Pamiętam,był to piękny,słoneczny i jak na tą porę roku bardzo ciepły dzień.Ponieważ mam w zwyczaju codziennie wietrzyć mieszkanie,pouchylałem wszystkie okna i niestety wypuściłem na swój pierwszy lot Juniora.Paputek buszował radośnie bez większej kontroli po wszystkich pokojach.Myślałem, że skoro firanki są spuszczone,to nic złego nie może się przytrafić.Myliłem się.Papużka i tak wyfrunęła przez uchylone okno.Intensywne poszukiwania ''zbiega" zakończyły się jednak fiaskiem.Po czterech dniach postanowiłem zakupić ponownie papugę.Tym razem jest to Rudosterka Czerwonobrzucha. Ptaszek ręcznie karmiony,kilkumiesięczny(z końca Lipca) stu procentowy samczyk (posiada badanie DNA) Niesamowite,jak bliskie relacje można nawiązać z ptakiem pozbawionym lęku do człowieka.
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
załóż moskitiery w oknach :)
-
Mam w sobie dużo empatii.Wrażliwość to część mnie.Dlatego bardzo szkoda mi tego ptaszka.Ale jak to mądre przysłowie mówi "Nigdy nie przestawaj wierzyć w nadzieję,bo cuda zdarzają się codziennie" i dobry człowiek złapał i zaopiekował się paputkiem.
-
No i stało się.
DZIEŃ DOBRY -Te słowa wypowiedział dziś po raz pierwszy mój paputek.
Kilkakrotnie,bardzo wyraźnie,aż mnie ciary przeszły.
Z netu wiem,że Rudosterki nie są tak dobrymi mówcami jak większe papugi. Jednak dzięki codziennym,regularnym sesjom treningowym,można osiągnąć szybko i świetne rezultaty nawet z tak małą papugą.
DZIEŃ DOBRY -Te słowa wypowiedział dziś po raz pierwszy mój paputek.
Kilkakrotnie,bardzo wyraźnie,aż mnie ciary przeszły.
Z netu wiem,że Rudosterki nie są tak dobrymi mówcami jak większe papugi. Jednak dzięki codziennym,regularnym sesjom treningowym,można osiągnąć szybko i świetne rezultaty nawet z tak małą papugą.
-
Śmiało mogę stwierdzić,że Internet to największy wynalazek współczesnych czasów. Uważam, że jest on oknem na świat. I choć jestem laikiem jeśli chodzi o papugi,to udało mi się dzięki niemu znaleźć bardzo przydatne strony poświęcone właśnie nauce mowy.Jako nowicjusz,nie chcę się tu wymądrzać,ani doradzać komukolwiek.Dlatego napiszę w ogromnym skrócie,że jeśli chodzi o naukę mowy ludzkiej,to częste powtórki zawsze są kluczem do sukcesu.
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
częste powtórki i smakołyk :)