odrastające pióra inny kolor
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
odrastające pióra inny kolor
Zauważyłam ze jedna z moich rudosterek na "łąmani" skrzydła ( umownie bark ) na samym szczycie .... ma jaskrawo czerwone pióra.
Na razie są to małe miejsca czerwone. Nie jest tak owsojony zebym mogła dokładnie się temu przyjrzeć.Nie jest to rana ani goła skóra - uprzedzam pytania.
Niedawno delikatnie obie się pierzyły, na skrzydłach widze teraz ładne nowe pióra - zielone.
Macie jakieś pomysły ?
Na razie są to małe miejsca czerwone. Nie jest tak owsojony zebym mogła dokładnie się temu przyjrzeć.Nie jest to rana ani goła skóra - uprzedzam pytania.
Niedawno delikatnie obie się pierzyły, na skrzydłach widze teraz ładne nowe pióra - zielone.
Macie jakieś pomysły ?
zielonolica
brudno czerwone są na brzuchu i na ogonie
brudno czerwone są na brzuchu i na ogonie
zdjęcia mają 2tyg. widać pomarańczowe miejsc.
teraz jest bardziej widoczne na obu skrzydłach w tym samym miejscu i są bardziej czerwone niz pomarańczowe
teraz jest bardziej widoczne na obu skrzydłach w tym samym miejscu i są bardziej czerwone niz pomarańczowe
za duzo słonecznika ?
???

- eriopus
- Ptaki które hoduję: Primolius maracana 1.1
Pionites melaocephala 1.1
Cacatua alba 0.1 - Lokalizacja: Wałbrzych
Piora od nadmiaru slonecznika robia sie czarne. Jezeli rosna u obu papug w tym samym miejscu to raczej nie ma potrzeby sie martwic. W jakim wieku sa papugi?
Obie rudosterki maja niespełna rok ( z czerwca i sierpnia 2014 ).
Pióra nowe odrastające maja czarne obrzeże ( a powinny być kompletnie zielone.
Czytałam o prążkach na piórach i rzeczywiście miejscami miedzy głowa a tłowiem takie są.
Zamówiłam już Silivet.
Jedzą deli nature 64, 62 ale chyba zamienię na 68 ( bo bez słonecznika ) , codziennie owoce i warzywa ( owoce chętniej jedzą niż warzywa ale jedzą ).
Po za tymi piórami wszystko jest oki. Pióra zdrowe błyszczące trochę się drapią ale myśle że dlatego że się pierzą teraz ten krótki puch wypada.
Bawią się, nadzierają, kąpią, codziennie min 4 godziny latania po domu ... wszystko w standardzie sie mieści .....
aaa no i Mietek ma więcej tych czarnych piór niż Luśka.
U Luśki to śladowe ilości u Mietka widoczne dość mocno już.
Ciężko zrobić zdjęcie żeby było widać ...
Znalazlam w necie to zdjęcie ... Mietek aż tak bardzo nie ma tylko na końcówkach piór czarną ramkę
Z przykrością informuję że usunęłam zdjęcie, które wg autora pochodziło z innego, wymagającego zgody nawet na linka forum. Admin
Pióra nowe odrastające maja czarne obrzeże ( a powinny być kompletnie zielone.
Czytałam o prążkach na piórach i rzeczywiście miejscami miedzy głowa a tłowiem takie są.
Zamówiłam już Silivet.
Jedzą deli nature 64, 62 ale chyba zamienię na 68 ( bo bez słonecznika ) , codziennie owoce i warzywa ( owoce chętniej jedzą niż warzywa ale jedzą ).
Po za tymi piórami wszystko jest oki. Pióra zdrowe błyszczące trochę się drapią ale myśle że dlatego że się pierzą teraz ten krótki puch wypada.
Bawią się, nadzierają, kąpią, codziennie min 4 godziny latania po domu ... wszystko w standardzie sie mieści .....
aaa no i Mietek ma więcej tych czarnych piór niż Luśka.
U Luśki to śladowe ilości u Mietka widoczne dość mocno już.
Ciężko zrobić zdjęcie żeby było widać ...
Znalazlam w necie to zdjęcie ... Mietek aż tak bardzo nie ma tylko na końcówkach piór czarną ramkę
Z przykrością informuję że usunęłam zdjęcie, które wg autora pochodziło z innego, wymagającego zgody nawet na linka forum. Admin