Rudosterki z innymi papugami?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Nierozlaczki
Rudosterki z innymi papugami?
Mam pytanie odnośnie tego czy rudosterki moga być z innymi papugami takimi jak
Barwinki
Amazonki
W jednej wolierze?
Barwinki
Amazonki
W jednej wolierze?
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
jak duza ta woliera ? bo woliera to pomieszczenie dla ptakow, gdzie człowiek moze swobodnie stac i zrobić krok w kazda stronę
-
- Ptaki które hoduję: Nierozlaczki
Woliera 3 m długości 2 m szerokość 2 m wysokości
- Agata82
- Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided
Mnie się wydaje, że w wolierze jak ptaki mają przestrzeń to ok, chociaż czytałam, że rudosterki nie przepadają za innymi gatunkami papug - tak naprawdę za własnym też i urządzają często bijatyki :) Raz oglądałam filmik gdzie falista zdominowała rudosterkę, strasznie smutny film, a ktoś to wrzuca do netu jeszcze :( ale tam były w niedużej klatce razem - cała akcja rozgrywała się poza klatką.
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
Ja bym się bała nawet w dużej wolierze, bo amazonki jednak są dużo większe od rudosterki i dziobnięciem mogą nawet taką rudosterkę zabić. Jak potem zaczną im buzować hormony to może się to tragicznie skończyć.
- Lazur
- Ptaki które hoduję: Nimfy, Senegalka, Papużki faliste, Rudosterki, Aleksandretty śliwogłowe, Aleksandretty chińskie, Przepiórki chińskie
Witam serdecznie,
Mam pytanie, czy rudosterka ręcznie karmiona może przebywać w jednym pomieszczeniu z nimfami? Nie chodzi mi o to żeby siedziały razem w jednej klatce, ale tylko w pokoju.
I czy towarzystwo nimf wpłynęłoby na rudosterkę lub odwrotnie - rudosterki na nimfy?
Mam pytanie, czy rudosterka ręcznie karmiona może przebywać w jednym pomieszczeniu z nimfami? Nie chodzi mi o to żeby siedziały razem w jednej klatce, ale tylko w pokoju.
I czy towarzystwo nimf wpłynęłoby na rudosterkę lub odwrotnie - rudosterki na nimfy?
Usłyszę Twoją pieśń,
Gdy dzikie ptaki będą śpiewać...
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
Nimfy to łągodne i pokojowe papugy, ja slyszalem ze trzeba dobierac ostroznie, bo np. taka mala falista moze pogryzc im lapki itp.
- Lazur
- Ptaki które hoduję: Nimfy, Senegalka, Papużki faliste, Rudosterki, Aleksandretty śliwogłowe, Aleksandretty chińskie, Przepiórki chińskie
Też słyszałam, że faliste mogą się trochę sprzeczać z nimfami bo są bardziej żywiołowe od nich.
Ale obiło mi się o uszy, że ktoś miał rudosterkę wykarmioną ręcznie i dziką. No i ta rudosterka po jakimś czasie nie chciała już przylatywać do tej osoby, tylko siedziała z tą nie oswojoną papugą.
Możliwe jest takie zachowanie rudosterki, czy może po prostu wcale nie była ręcznie karmiona tylko dokarmiana lub wyjmowana z gniazda?
Czy może jej instynkt kazał jej jednak być ze swoim gatunkiem, a nie z człowiekiem?
Ale obiło mi się o uszy, że ktoś miał rudosterkę wykarmioną ręcznie i dziką. No i ta rudosterka po jakimś czasie nie chciała już przylatywać do tej osoby, tylko siedziała z tą nie oswojoną papugą.
Możliwe jest takie zachowanie rudosterki, czy może po prostu wcale nie była ręcznie karmiona tylko dokarmiana lub wyjmowana z gniazda?
Czy może jej instynkt kazał jej jednak być ze swoim gatunkiem, a nie z człowiekiem?
Usłyszę Twoją pieśń,