Witam!
Moja papuga - Jacek, którą mam od 2 miesięcy, od trzech dni jest "osowiała" i zachowuje sie inaczej niż zwykle.Jest cicha, potrząsa i kręci główką pojękując przy tym, tuli sie do moich rąk, śpi bardzo dużo i ma biegunkę natomiast apetyt jej dopisuje. Byłam z nią u weterynarza, ale niestety, mieszkam w Irlandii i to nie krówka czy owieczka, więc weterynarz nie potrafił pomóc. Spróbuje jeszcze u innego, ale może ktoś z was potrafi pomóc? Może jego dolegliwości są związane z dietą? Przeważnie karmię go mieszanką ziaren dla papug amazońskich i afrykańskich. Owoce to raczej jabłko i granat( bo takie mu najbardziej smakują), a co do warzyw to nie przepada.
Z góry dziękuje.
chora mnicha -prosze o pomoc
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
W Irlandii mogla bys znalesc dobrego veta,nawet ja mam jeden adres w Dublinie dla egzotycznych zwierzat.Wegiel to musowo musisz mu dac,Ja bym zmienil ziarna na granulat Harrisona.W Angli ja place 30funtow,to mysle ze w Irlandii rowniez nie jest bardzo drogi.Po za tym papuga musi jesc warzywa.
Pozdrawiam. Artur
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
Podaj koniecznie węgiel i to jak najszybciej. Możesz go sama zrobić jeśli nie dostaniesz w aptece czy u weta - http://www.aleksandretta.pl/forum/viewtopic.php?t=94
Odstaw owoce i warzywa, przejdź tylko na suchą karmę dopóki biegunka nie przejdzie. Podawaj przegotowaną wodę, możesz zaparzyć rumianek lub mietę (może być i w saszetkach ) i podać zamiast wody.
Niepokojące są jęki przy kręceniu głową bo to wskazuje na ból....
Może więcej ciepła jej zapewnij poprzez dogrzewanie żarówką
Odstaw owoce i warzywa, przejdź tylko na suchą karmę dopóki biegunka nie przejdzie. Podawaj przegotowaną wodę, możesz zaparzyć rumianek lub mietę (może być i w saszetkach ) i podać zamiast wody.
Niepokojące są jęki przy kręceniu głową bo to wskazuje na ból....
Może więcej ciepła jej zapewnij poprzez dogrzewanie żarówką