gołabki diamentowe
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- jacekwroclaw
- Ptaki które hoduję: żako-Arta..:)Mnicha nizinna vel muniek:)
Nie bedzie problemu bo z czasem sie nauczą,gdzie jest ich klatka.Jak mieszkałam w bloku tez miałam parke gołabków.miały postawiona wysoko na meblach klatke i tam nocowały,a gniazdo zawsze zaczynały robic na lampie,nawet podawałam samcowi gałazki:)Ale jak juz miały znosic jajka zamykałam je do klatki na 2-3dni i jak złozyła jajka to znowu wypuszczałam.wychowały pare razy młode.tylko podczas przeprowadzki tak sie ganiali,że samica uderzyła w szybe i kark skreciła:(od tej pory przez prawie 7 lat nie umiałam natrafić na dobrana pare by się lęgła.Obecnie mam 2 pary i 2 samce przywiezione z czech a miała być parka hihi.Planuje dokupić jakieś ciekawe mutacje ale jak widze pogoda chyba mi to uniemozliwi(miał być wyjazd do ołomunca na wystawe i przy okazji odwiedziny giełdy w prerovie)
w brzegu dolnym gosciu ma gołabki,ogłasza sie ostatnio na www.gery-papugi
w brzegu dolnym gosciu ma gołabki,ogłasza sie ostatnio na www.gery-papugi
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Jeżeli w nocy temp. spada do podanej przez pysia34, a w dzień jest o wiele wieksza, to ptakom to nie zaszkodzi.