Co to za mutacja?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- apol
- Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne
Co to za mutacja?
Witam gdy zobaczyłem to ogłoszenie pomyślałem sobie "ALE OKAZJA KONURY ZA 200 ZŁ " ale po przejrzeniu zdjęć nie mam pewności co to za mutacja lub gatunek konury.
Prosiłbym o rade jaki to gatunek lub mutacja hodowców którzy mają hodowle tych papug.
Nie mogę wstawić zdjęcia więc tu jest to ogłoszenie http://alegratka.pl/ogloszenie/konury-z ... bde9025816
Prosiłbym o rade jaki to gatunek lub mutacja hodowców którzy mają hodowle tych papug.
Nie mogę wstawić zdjęcia więc tu jest to ogłoszenie http://alegratka.pl/ogloszenie/konury-z ... bde9025816
Pozdrawiam
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
- apol
- Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne
A to nie ma sensu kupić tego ptaka. Gdy pisałem z hodowcom (zanim napisałem n.temat ) co jest właścicielem tych konurów napisał , że "Miały wyjść ognistobrzuche ale wyszły inne" widocznie on sam też musiał być oszukany
A jeszcze jedno czy konura ognistobrzucha może kosztować 260 albo 280 zł bo widziałem takie ogłoszenie że hodowca/handlarzyna chciał sprzedać konure w Kościanie. Właśnie za taką sumę.
//Scaliłem

A jeszcze jedno czy konura ognistobrzucha może kosztować 260 albo 280 zł bo widziałem takie ogłoszenie że hodowca/handlarzyna chciał sprzedać konure w Kościanie. Właśnie za taką sumę.
//Scaliłem
Ostatnio zmieniony śr maja 08, 2013 15:35 przez apol, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
apol pisze:A to nie ma sensu kupić tego ptaka. Gdy pisałem z hodowcom (zanim napisałem n.temat ) co jest właścicielem tych konur napisał , że "Miały wyjść ognistobrzuche ale wyszły inne" widocznie on sam też musiał być oszukany
Mógł zostać oszukany, mógł nie znać się kupując ptaka a mógł po prostu chcieć go sprzedać i tak powiedział.
A dlaczego miała by nie móc? Pary lęgowe (z badaniami DNA) to koszt około 800 zł (można kupić taniej a można i drożej).A jeszcze jedno czy konura ognistobrzucha może kosztować 260 albo 280 zł bo widziałem takie ogłoszenie że hodowca/handlarzyna chciał sprzedać konure w Kościanie. Właśnie za taką sumę.
Ostatnio zmieniony ndz maja 12, 2013 08:16 przez GoldAngelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
- zby60
- Ptaki które hoduję: kiedyś hodowałem nimfy
- Kontakt:
Nie wiem dlaczego rozella uważasz tą konurę za hybrydę. Ona raczej wygląda na podgatunek
konury złotoczelnej Aratinga auricapilla aurifrons. Tak więc nie jest to ani mutacja ani hybryda.
konury złotoczelnej Aratinga auricapilla aurifrons. Tak więc nie jest to ani mutacja ani hybryda.
- krzysiek007
- Ptaki które hoduję: papugi
- krzysiek007
- Ptaki które hoduję: papugi