SZCZUPACZEK
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
Chyba na Siemianówce przestały ryby brać, bo Wojtek podsyła Wąsalowi cały czas te same filmy
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
- walh
- Ptaki które hoduję: Ara ararauny
Ara macao
Ara chloroptera
Amazonka niebieskoczelna - Lokalizacja: Racibórz
Chyba tak, Grzesiek, przez te powodzie w czechach sporo stawów hodowlanych poszło do odry najwięcej karpia i jesiotra... także trochę przybędzie pstrągów. Już nie moge sie doczekać aż woda wróci do koryta z dnia na dzień woda opada. Tylko wały już są tak przesiąkniete że nie wiem jak dotrzeć na miejscówkę.;)
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
Ludziom domy zalewa - miejscówka to najmniejszy problem. Ja znowu czekam na troszeczkę wolnego. Myślałem że sobotę sobie połowię, ale burza mnie zaskoczyła 

- Grzegorz
- -#Administrator
- Kontakt:
Sorki, to ja tak dziwnie odpisałem 

- walh
- Ptaki które hoduję: Ara ararauny
Ara macao
Ara chloroptera
Amazonka niebieskoczelna - Lokalizacja: Racibórz
No i w końcu wczoraj sie wybrałem.. nad rzeczke rude z dojsciem do odry... Od 12 nic zadnego pstrykniecia dopiero kolo 14 zaczeły brać piękne leszcze i amury. Było parę bardzo agresywnych brań. Przypuszczam że to były tołpygi.. albo bardzo duze karpie. Bo przy zacięciu byłem bez haków. Nad wodą było sporo wedkarzy wiecej chyba na bolenia, i zdarzały sie przyłowy to za kręgosłup to za ogon, ale najciekawszym przyłowem był karp 22 kg złapany przypadkowo na blaszkę za płętwę grzbietową.
- Grzegorz
- -#Administrator
- Kontakt:
Ja w tym roku złapałem tylko kilka karasi długości palca u nogi:-(
- peter 54
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta obrożna, Cockatiel czyli Nimfa
Wiele lat wędkuję. Zacząłem w 77r, moja pierwsza karta wędkarska .
Teraz mieszkam z dala od kraju i muszę powiedzieć że w koło mojego miasta jest mnóstwo wody w której mogę wędkować. Złowiłem w ubiegłym roku piękne szczupaki, klenie i okonie na spining. Ale najbardziej lubię łowić na tyczkę i bata. Poszczęściło mi się z terenem jeżeli chodzi o wędkarstwo. W tej chwili jest dużo terenów zalanych i nie da rady na szczupaczka pójść. Jest tu wiele kanałów i rzek. Stawy jeziora i naturalne rozlewiska. Tylko ta zima jest bardzo deszczowa. Trzeba poczekać.
Teraz mieszkam z dala od kraju i muszę powiedzieć że w koło mojego miasta jest mnóstwo wody w której mogę wędkować. Złowiłem w ubiegłym roku piękne szczupaki, klenie i okonie na spining. Ale najbardziej lubię łowić na tyczkę i bata. Poszczęściło mi się z terenem jeżeli chodzi o wędkarstwo. W tej chwili jest dużo terenów zalanych i nie da rady na szczupaczka pójść. Jest tu wiele kanałów i rzek. Stawy jeziora i naturalne rozlewiska. Tylko ta zima jest bardzo deszczowa. Trzeba poczekać.
To fakt styczeń był najbardziej deszczowy miesiąc od ponad 100 lat (padało praktycznie codziennie).Ryb w wodach Anglii jest bardzo dużo,u mnie w parkowych stawach olbrzymie karpie buszują.
Pozdrawiam. Artur