Para lilianek i samczyk łąkówki wspaniałej

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Patryk
Ptaki które hoduję: lilianki

Para lilianek i samczyk łąkówki wspaniałej

Post autor: Patryk » pn lut 09, 2015 19:39

Dawno mnie tu nie było i potrzebuje wiedzy w pilnym dla mnie temacie.
A wiec witam :) nie wszyscy może pamiętają, ale jestem posiadaczem parki lilianek od dluzszego czasu. Ptaki maja swoja klatkę, kiedy jestem w domu i mam możliwość są wypuszczane a tak to żyją sobie swoim życiem i maja sie dobrze. Lęgów nie ma i póki co niech tak zostanie. Dzis dowiedziałem się, ze w spadku po kimś pod opiekę dostane samczyka łakowki wspaniałej- wieku ptaka nie znam ani ogólnej jego historii. Wiem jeszcze, ze zwierzak został zakupiony u hodowcy i jest dziki.
Sprawa jest tego typu, czy jezeli te dwa gatunki będą w jednej klatce, to może dochodzić do konfliktów miedzy nimi? Samiec lilianki jest dość terytorialny i potrafi z pokoju nawet spaniela przegonić, wiec staram się znalezc odpowiednie rozwiązanie tej sytuacji. Trzymanie każdego gatunku w osobnym pokoju nie wchodzi w grę, a trzymanie ich w jednej klatce biorę jako ostateczna wersje najwygodniejsza dla mnie.

Mam nadzieje, ze sens jest zrozumiany- pisze to z telefony z pociągu wracają z pracy po kilku dniach właśnie ciaglej pracy i ostatnio mysle tylko pracą i podpisywanymi umowami. Za wyrozumiałość i pomoc z informacja z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
Figa
Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna

Post autor: Figa » wt lut 10, 2015 09:41

Klatki muszą mieć osobne, przecież nawet w dużych wolierach czasem dochodzi do bijatyk i tragedii, nie wszystkie gatunki mogą być trzymane razem, a klatka to klatka, jest mała i jest własnością lilianek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie-zdrowie-hodowla łąkówek / lilianek”